FRESH
Una dintre cele mai mari enigme ale istoriei. Camera de Chihlimbar, ...
(FOTO) Cea mai sexy femeie din lume. Megan Fox, cele mai spectaculoase ...
Ce trebuie să schimbi la tine în această primăvară, în funcție de ...
Elon Musk a pierdut locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. ...

O boală necunoscută a apărut în India! Sute de oameni au ajuns în spital

În sudul statului Andhra Pradesh, din India, cel puțin o persoană a murit și 227 au fost internate în spital după ce s-au ales cu o boală necunoscută. Simptomele sunt diverse. Afecțiunea provoacă greață, crize convulsive și chiar inconștiență, scrie SHOK.md, cu referire la spynews.

O boală nouă a apărut în India. Potrivit medicilor, pacienții prezintă simptome îngrijorătoare, precum greață, crize convulsive și inconștiență. Boala a fost depistată în orașul Eluru în weekend, iar autorițățile investighează cauza, scrie BBC News.

India este țara care înregistrează al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, dar se pare că o a doua boală face deja victime. Andhra Pradesh, statul în care a apărut noua boală, a fost unul dintre cele mai afectate de COVID-19. Doar aici au fost înregistrate 800.000 de cazuri, a treia cea mai mare cifră din țară.

În urma spitalizărlor din weekend, ministrul Sănătății din statul respectiv, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că toți pacienții au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început să vomite, după ce s-au plâns de arsuri în zona ochilor. Unii dintre ei au leșinat sau au avut crize convulsive”, a declarat un medic de la Spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express.

Până în acest moment, 70 de persoane au fost externate, iar alte 157 sunt încă tratate în spitale, au anunțat medicii. Echipe medicale speciale au fost trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii, potrivit guvernatorul statului, Jaganmohan Reddy.

Ministrul Sănătății a precizat că probele de sânge ale pacienților nu au arătat nicio urmă a unei infecții virale.

„Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit. (…). Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este”, a spus acesta.


DEC 7, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII