FRESH
Victoria Roșca cu lacrimi de fericire!: „Părea totul atât de ireal…”
8 motive pentru care femeile născute în zodia Pești sunt partenerele ...
Horoscopul banilor pentru luna decembrie. Taurul își va corecta greșelile ...
Horoscop 1 decembrie 2020. Veste neașteptată și o decizie curajoasă

Pe Diana Voevuţki au copleșito amintirile „Atîta dragoste și protecție.. nu știu dacă am mai simțit vreodată..”

Designerul Diana Voevuţki a avut o copilărie frumoasă, plină de momente unice. Aceasta a dezvăluit în mediul online că cele mai calde amintiri pe care le are, sunt legate de tatăl său și de anotimpul iarna.
Diana și-a amintit cum tatăl o ducea cu săniuța la grădiniță ,,Cred că astea sunt cele mai calde amintiri pe care le am despre muntele de om, care pentru mine însemna un întreg univers”, scrie SHOK.md.

Diana Voevuţki a mărturisit pe pagina sa de Instagram că mereu a iubit diminețile de iarnă pe care le asociază cu copilăria sa sovietică, dar irepetabilă.
„“Scîrț-scîrț”- se auzea zăpada sub tălpile papucilor lui. Se părea, uneori, că gerul special o scîrțîie, ca eu să urmăresc cu atenție pașii omului care voia să îmi arate viața în toată splendoarea ei.La ieșirea din casă, mama mă înfofolea într-o șubă grea din blană de oaie, cumpărată “pe mare blat” de la Univermag, îmi punea o căciulă albă din puf de iepuroaică, peste gură și nas îmi mai lega un fular ghimpos de-a lui tata, mă băgau în sanie și toată construcția asta era, în final, acoperită cu o pătură cu franjuri a lá miss Marple.Și eu stăteam cuminte, ca o papușă, și îmi puteam mișca doar ochii. Dreapta-stînga. Stînga-dreapta. Nimic în plus. Așa că era un mare chin pentru mine să mănînc zapada strălucitoare, care parcă mă îmbia să o gust.

Tata mă tot întreba, întorcînd capul spre mine, în timp ce trăgea sania de sfoară: “Puișor, tu nu mănînci omăt, nu?”- și eu dădeam din cap ca nu, molfăind și înghițind, înecîndu-mă, bulgărașii reci pe sub fular. Și acea zapadă, era cea mai delicioasă zăpadă din lume!
Iar tata își mijea ochii într-un zîmbet șiret, înțelegînd totul. Însă nu ma certa, că doar eram “fata tatei”..

Și vă spuneam că îmi plăceau acele dimineți, cînd scoteam nourași de abur pe gură, privind geamurile în care se aprindeau, una cîte una, becurile somnoroase. În asemenea momente, mă simțeam harnică foc (pentru că mereu am fost o leneșă, mai ales cînd venea vorba de trezitul de dimineață)

Dar iernile de acum 30 ani nu erau așa sărace ca acum. Aveam zăpadă cît să ne acoperim cu ea, erau roditoare iernile noastre. Și gerul era nu știu cum.. altfel.Pișcător, adevărat. Ca să nu îngheț de tot, tata se apleca, își scotea o mănușă din piele neagră în care încăpeam cu tot cu papuci, îmi lua mînuțele mele mici și le încălzea, suflînd în ele. Atîta dragoste și protecție.. nu știu dacă am mai simțit vreodată..”, a scris Diana în mediul online


OCT 29, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...