FRESH
Primele declarații ale Dianei Senteș după ce a adus pe lume o fetiță. ...
SO HOT! Daniela Ciocanu, ședință foto incendiară! Jurnalista apare ...
Viața personală dezastruoasă a lui Diego Maradona. Acuzații de viol ...
Ce fel de bărbat te atrage, în funcție de zodia ta

Psihologa Sanda Diviricean: „E nevoie să începi să te creezi, să-ți creezi limite, să afli unde se termină EU și unde începe TU, și atunci va fi cu adevărat unirea, nu contopirea”

Psihologa Sanda Diviricean își încântă regulat urmăritorii cu cele mai interesante și importante sfaturi, idei și recomadări. De data aceasta, într-o nouă postare pe pagina sa de Instagram psihologa a vorbit despre convingere și contopire, scrie SHOK.md.

„În inima co-dependeței emoționale se află convingerea că cineva mereu îți lipsește, că tu însuți nu ești întreg, suficient, ok cu tine. De parcă ai fi un puzzle cu o piesă lipsă.

Îți cauți jumătatea, de parcă ai fi o jumătate de om. Cauți ca cineva să te completeze, să se lipească de tine, să fie o prelungire a ta.

Dacă vom căuta dragostea în așa tip de relație, vom găsi doar co-dependență emoțională. Pentru că atunci când percepi pe cineva ca parte din tine, nu mai poți să te manifești ca un om autosuficient și integru.

Ca să te simți tu bine, e necesar să se simtă și partenerul tău bine. Dacă tu te simți rău și el trebuie să sufere. Nu mai există limite emoționale a doi oameni care se iubesc și se susțin în momentele de tristețe, frică, durere. Nu există o unire a doi oameni care se iubesc și își împărtășesc tot ce au mai frumos în ei. Există doar o contopire, unul îl “înghite” pe celălalt.

Iar fără aceste limite sănătoase, partenerii se scufundă tot mai mult într-o zonă de pretenții, reproșuri, certuri. Și toate pentru că nu știu să fie bine cu ei înșiși ca să poată să fie bine cu cei pe care îi iubesc mai mult.

E nevoie să începi să te creezi, să-ți creezi aceste limite, să afli unde se termină EU și unde începe TU. Și atunci va fi cu adevărat unirea dintre TU și EU, nu contopirea”, a scris Sanda Diviricean.

SHOK.md


OCT 31, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII