FRESH
Horoscopul banilor pentru luna noiembrie. Berbecul ia decizii bune
Fondatorul unei secte sexuale condamnat la închioare pe viață! Supunea ...
Katie Price, concediu exotic în scaun cu rotile. Modelul britanic ...
„Insula”! The Motans în colaborare cu EMAA au lansat o nouă melodie! ...

Reacția fotografului Alex Iordache după ce a fost criticat pentru fotografiile nud mamă-fiică

Fotograful Alex Iordache a surprins cu proiectele sale și anume #protestpecovor. A fost admirat și apreciat cu fiecare lucrare a sa, până într-o zi când Alex Iordache a fost dur criticat pentru una dintre ședințele foto, mamă și fiică, care s-au lăsat fotografiate nud, iar acum fotograful a venit cu o reacție, scrie SHOK.md.

În urma acestor critici Alex Iordache a decis să șteargă fotografiile și să
vină cu o replică despre acea postarea cu mama și fiica din proiectul său #protestpecovor.

„Când eram mic aveam un coșmar pe care-l visam adesea. În acel vis eram în pielea goală printre toți copiii din mahala cu care ieșeam la joacă, fete și băieți. Nu mă dezbrăca nimeni, visul începea cu mine gol între toți. Nici unul din ei nu avea vreo reacție la faptul că eu eram gol dar sentimentul de rușine pe care-l încercam în acel vis era dăunător. Acest sentiment continua și după ce mă trezeam dar nu povesteam nimănui pentru că-mi era rușine.

Protestez împotriva rușinii de propriul corp și educarea copiilor că goliciunea e o rușine națională. Consider că nuditatea nu trebuie să fie privită ca o tragedie. Nuditatea nu este imorală sau păcătoasă. Să lupți împotriva ei e ca și cum ai lupta cu tine însuți.

Nici până acuma în capul meu de tată nu se leagă cum la vederea unei fotografii  cu o copilă lângă mama sa, ambele goale, atât de multă lume a facebook-ului a găsit ceva erotic, dar cu atât mai mult pornografic.

Mi-aș dori să trăiesc într-o societatea în care copiii sunt educați că venim pe lume goi și că nuditatea nu este nimic anormal, imoral, interzis sau păcătos. Într-o astfel de societate această fetiță nu ar experimenta niciodată  Bullying-ul pentru faptul că s-a pozat cândva goală alături de mama sau familia sa.

Dar pentru că trăiesc într-o societate în care a fi gol e tragic o să recunosc faptul că această postare cu fiica și mama ar putea să-i facă rău fetiței undeva în viitor, nu doar din cauza faptului că e goală în acele fotografii dar și din cauza tuturor comentatorilor care mai că ar fi fost gata să o răstignească pe mamă și să-i zică fetiței că așa ar fi fost mai bine pentru ea. Din acest motiv am șters postarea respectivă atât de pe facebook, cât și de pe instagram. În realitatea în care trăiesc cred că ar fi trebuit să chibzuiesc mai mult înainte de a posta acele fotografii pe rețelele de socializare. Îmi pare rău”, a scris fotograful pe Facebook.

SHOK.md


OCT 17, 2020


COMENTARII