FRESH
Jessie J are un nou iubit! Cum arată dansatorul de care e îndrăgostită ...
(video) Cea mai emoționantă piesă din cariera sa! Andreea Balan „încântă” ...
Diana Voevuțki își închide afacerea de suflet, showroom-ul “Ariadna”: ...
Cele 4 zodii care adoră să îi surprindă pe cei din jur

Regele Umorului, Gheorghe Urschi, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere! În cinstea aniversării a 73 de ani, mai mulți artiști și-au exprimat admirația

Umoristul şi regizorul Gheorghe Urschi îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. „Regele umorului moldovenesc”, împlinește, astăzi, venerabila vârstă de 73 de ani. Cu această ocazie, mai mulți artiști l-au felicitat pe maestru și și-au exprimat admirația în mediul online.

Fica actorului, Laura a scris pe o rețea de socializare că din cauza Covidului, ziua de naștere a lui Gheorghe Urschi va fi diferită de alți ani, la distanță.

„E ziua de naştere a lui tăticu. E Covid şi anul ăsta va fi o zi mai altfel. La distanţă. Asta, însă nu va impiedica amicii şi colegii să îl felicite. Prietenii şi colegii care doresc să o facă prin intermediul tehnologiilor informaţionale – Vă rog să nu ezitaţi să trimiteţi spoturile video sau audio mie prin Messenger. Vă asigur că am să fiu de bună credinţă şi am să îi arăt/citesc lui tăticu toate mesajele, precum am făcut-o în fiecare an. Vă mulţumim anticipat!Cu drag – familia Urschi!”, a scris Laura.

Victoria Lungu a făcut un video, în care îî urează multă sănătate maestrului: „vă iubim si vă apreciem”.

Și Adrian Ursu a postat pe pagina lui de facebook un videoclip din arhiva personală, în care îi urează la mulți ani marelui maestru. Filmulețul a fost făcut cu un an în urmă, când zeci de artiști s-au strâns pentru a-l felicita.

„Noi îi Mulțumim mult pentru umorul deosebit și glumele care ne-au făcut copilaria mai frumoasă! Sănătate și bucurii!”, a scris Adrian la descrierea imginii.

Prieteni, găsiți 2 minute și scrieți un mesaj de felicitare maestrului Gheorghe Urschi! ❤️Noi îi Mulțumim mult pentru umorul deosebit și glumele care ne-au făcut copilaria mai frumoasă! 🤗Sănătate și bucurii!

Posted by Adrian Ursu on Sunday, January 17, 2021

Cei de la Teatrul Republican ”Luceafărul” i-au transmis gânduri bune și urări de sănătate maestrului Gheorghe Urschi.

„Un veritabil fenomen al vieții noastre culturale, oamenii de rând l-au supranumit pe Gheorghe Urschi Regele umorului, afirmație care, poate, a pus în umbră talentul lui scriitoricesc și arta dramatică în care el de asemenea s-a bucurat de succes, în schimb, această apreciere a venit ca o recunoștință și o frumoasă declarație de dragoste pentru artistul care a simțit zbuciumul și durerea omului simplu și l-a învățat să facă haz de necaz.În cazul lui Gheorghe Urschi, umorul nu a fost o formă de divertisment, ci, mai degrabă, o terapie, un punct de reper pentru o societate ieșită din dictatură și nepregătită să-și asume libertatea de gândire și de acțiune. Și în acele vremuri tulburi în fața oamenilor venea un artist care le vorbea pe limba și pe înțelesul lor, despre ei și despre viața lor, fără să le diminueze importanța și fără să le ia în derâdere preocupările și grijile. Din acest considerent lumea l-a îndrăgit pe Gheorghe Urschi – artistul care îi înțelegea și, mai cu seamă, îi accepta”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cântând la un instrument muzical, pe scenă, dans şi noapte

Gheorghe Urschi s-a născut în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru „Boris Șciukin” din Moscova (1965-1969).

După absolvirea studiilor la Moscova, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: Steaua fără nume (Șeful gării), Serghei Lazo (Comisarul), Jucării de oțel (Christas), Jocul dragostei și al întâmplării.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. El a scris câteva piese de teatru: Mezinul, Vom trăi și vom vedea, Testamentul.


IAN 18, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...