FRESH
Una dintre cele mai mari enigme ale istoriei. Camera de Chihlimbar, ...
(FOTO) Cea mai sexy femeie din lume. Megan Fox, cele mai spectaculoase ...
Ce trebuie să schimbi la tine în această primăvară, în funcție de ...
Elon Musk a pierdut locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume. ...

Regretata cântăreață Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 62 de ani! Tradiția pe care o avea familia și o întâmplare amuzantă povestită de fiul ei, Cristofor

Regretata cântăreață Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 62 de ani. Cu această ocazie fiul ei Cristofor, pe pagina sa de Facebook a vorbit despre tradiția pe care o aveau în familie în această zi frumoasă și una dintre întâmplările amuzante, scrie SHOK.md.

„Mama mea, Doina Aldea-Teodorovici, astăzi ar fi împlinit 62 de ani.

De ziua ei mereu aveam o tradiție să deschidem o șampanie rubinie (cum îi spuneam pe vremuri la spumant) și taia un pepene verde sau harbuz (cum i se mai spune prin Moldova) ținut la păstrare în paie de bunicii Eugenia și Gheorghe, special la aniversarea Doinei.. 

Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru mama pe care mi-a dăruit-o!!

Revenind de la cimitirul Armenesc, am deschis, așa cum îi placea ei, un pic de spumant rubiniu pe care o bem pentru nemurirea sufletului său.

  Îmi amintesc una dintre acele zile fericite!

În drum spre bunici, unde de obicei sărbătoream cu mulți prieteni această zi minunată, am căutat și găsit cu greu prin tot felul de magazine și cafenele mult doritul spumant.

  Odată ajunși, urcat scările în grabă, așa cum erau de obicei părinții, mereu în grabă, de parcă simțeau că timpul îl au limitat..

  Bunicii tocmai incheiaseră reparația acasă și în apartament mai adia un iz de pereți proaspăt vopsiți. Fericiți ne-am îmbrățișat, iar într-un târziu, ne-am așezat cu toții la masă.

  În sfârșit veni și rândul spumantului rubiniu cu “dorințe” și “aspirații ascunse”, pe langă sărbătorirea propriu zisă.

  Tatăl Ion, bucuros și emoționat, se apucă să deschidă spumantul cu tentativa de a pocni dopul de tavan, așa cum zice tradiția!   

   Întâmplarea facea ca acel spumant să pocnească mai vertiginos, iar valul rubiniu a țâșnit ca din gura de balaur, stropind tavanul, și cine mai era în cale.

  Speriat și fără să-și dea seama de repercusiuni, Ion pune degetul la gura sticlei și începe a se învârti în neștire, exact ca piloții câștigători de la cursele Formula 1.

  Tot tavanul și pereții proaspăt renovați, plus oaspeții au fost scăldați în dulcele vin vișiniu .. Am râs și plâns cu toții, dar bineânțeles am continuat sărbătoarea cu veselie”, a scris Cristofor Aldea- Teodorovici pe Facebook.

Doina Aldea-Teodorovici a decedat împreună cu soţul său, în urma unui accident rutier de pe şoseaua DN2 în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Au lăsat în urmă un copil orfan de numai 10 ani, Cristofor, care a continuat activitatea muzicală a părinţilor.

SHOK.md


NOI 16, 2020


COMENTARII