FRESH
4 dintre cele mai carismatice zodii, care te cuceresc cu personalitatea ...
Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc
Elefanții numărați din spațiu. 5.000 de kilometri pătrați pot fi acoperiți ...
(foto) Învestire desprinsă din The Hunger Games: Ce asemănări au văzut ...

Durere și Suspin după moartea actorului Vladimir Ciobanu „călătorit spre Luceafărul din ceruri”

Actorul moldovean Vladimir Ciobanu, cunoscut pentru rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, s-a stins din viaţă într-un spital din Iaşi unde se trata de leucemie, în dimineața zilei de 22 noiembrie. Anunțul a fost făcut ieri, de jurnalistul și redactorul-șef la Matinal Național, Vasile Iustin Mija. Prietenii, colegii de muncă, dar și oficialități, au publicat mai multe mesaje în memoria acestuia. scrie SHOK.md, cu referire la unimedia.

Actorul s-a infectat şi cu Covid-19, iar starea acestuia s-a agravat în ultima perioadă, fiind intubat. Vladimir Ciobanu avea 53 de ani.

„Nu-mi vine să cred, Vlad!.. Doamne, cum?.. Dumnezeule, primește-L și noi ne vom ruga pentru eternitatea acestui deosebit Omuleț… Floreșteanul meu drag, pleci printre stele, un Luceafăr…”, a scris pe pagina sa de facebook redactorul-șef la Matinal Național, Vasile Iustin Mija.

Împietrit de durere, fratele actorului și-a exprimat suferința nemărginită „Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate, s-a stins în dimineața aceasta la spitalul de recuperare din Iași, unde a luptat două săptămâni cu infecția covid. Boala aceasta necruțătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în utima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul și imposibilul și le mulțumesc pentru străduința și devotamentul lor… Știu cum au luptat. Eu și familia mea trecem prin momente foarte grele, teribil de grele. Nu știu cum va fi viața noastră fără Vlad… Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în toată această perioadă, în care am sperat la mai bine”, a scris Vitalie Ciobanu pe pagina sa de facebook.

Președinta aleasă, Maia Sandu a scris un mesaj de condoleanță pentru familia regretatului actor „Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au prețuit pe Vlad Ciobanu. Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte”.

Colegii de la Tiatru Național „Mihai Eminescu” „Interpretul junelui Mihai Eminescu, călătorit spre Luceafărul din ceruri Teatrul Naţional Mihai Eminescu exprimă sincere condoleanțe iubitorilor de teatru și de film, tuturor celor îndurerați de trecerea la cele veșnice a Artistului și Omului Vlad Ciobanu, solie de bunătate, de dragoste pentru frumos… Prietenul nostru Vlad, actor și profesor universitar, directorul general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă din Republica Moldova, a fost mai mult decât Artist, a fost un Caracter, un simbol al virtuții responsabile: a reabilitat la catedră, pe scenă și pe ecran omenia generoasă, aristocratismul interzis, demnitatea, onoarea lucrului bine făcut. A fost un actor dublat de un poet, căci cum altfel ar fi reușit să-l interpreteze magistral pe junele Mihai Eminescu, în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu”.


NOI 23, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII