FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

SUCCESELE copiilor – OBSESIA părinților! Ce spune mămica unei fetițe cu Sindrom Down la acest subiect!

Bloggera Ludmila Adamciuc, mămica unei fetițe diagnosticate cu Sindrom Down, recent a publicat pe pagina sa de Instagram un text unde mărturisește despre tendința de a compara copii, scrie SHOK.md.

„Mamele au tendința de a compara copiii: ai lor între ei, ai lor cu ai cumătrelor sau prietenelor, ai lor cu cei din grupă de la grădiniță, din clasă de la școală, ai lor cu cei de la terenul de joacă și tot așa.

Comparația e cumva în sângele nostru și vrem mereu ca odrasla noastră să fie mai bună decât cel mai bun din clasă, mai deștept decât cel mai ager din grupă, mai cumva cum ni se pare nouă că este mișto sau la modă.

Mai pe scurt, numai nu ca el! De cealaltă parte, tindem să spunem și încurajăm ideea modernă că fiecare e cu individualitatea sa, fiecare cu personalitatea lui, orice copil e special în felul său – Ceea ce e corect și foarte sănătos!

Întrucât copilul cu SD se dezvoltă mai lent, deosebirile dintre el şi alţii de vârsta lui devin tot mai evidente cu trecerea anilor. De multe ori au probleme de sănătate, cum ar fi defectele cardiace, glanda tiroidă și au deseori probleme de învățare și adaptare.

Dar, în ciuda provocărilor, acești copii pot merge la grădinițe, școli obișnuite, pot să participe la activități cum ar fi dans, muzică, pictură, înot, își fac prieteni și se bucură de viață. Se bucură ei… pe alocuri, mai sincer decât toți ceilalți care-i înconjoară”, a scris Ludmila pe Instagram.

Adriana GRIȚCO


AUG 6, 2020


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...