FRESH
Tinerele care s-au bătut, aparent din cauza lui Constantin Țuțu, au ...
Fost star NBA, care a câştigat milioane, a ajuns să cerşească pe străzile ...
Top 3 zodii care au noroc de bani în noiembrie 2020. Ei sunt cei care ...
Dwayne Johnson se luptă cu depresia de la 15 ani. Suferinţa care i-a ...

„Tavanul prăbușit, podeaua ruinată și lacrimi în ochii angajaților” - Guvernul va deschide un cont pentru colectare de fonduri pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale

Guvernul RM va deschide un cont pentru colectare de fonduri, bani care vor fi direcționați pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale, care a fost ieri cuprinsă de flăcări. Chiar și după ore bune de la izbucnirea focului, pompierii și în aceste clipe se află la fața locului pentru a lichida consecințele și fumul care persistă, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Primarul capitalei Ion Ceban anunță că împreună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Premierul, Ion Chicu au fost la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, și este o durere ce a „găsit acolo, tavanul prăbușit, pereții și podeaua ruinată, lacrimi și durere în ochii angajaților”.

Ceban spune că pentru artiști va fi găsită o sală pentru a continua activitatea.

„Este o instituție istorică pentru Republica Moldova și vom ajuta cum putem pentru a fi restabilită”, mai scrie Ceban.

Lidera PAS Maia Sandu, la fel, a declarat că vor identifica resurse necesare pentru reconstrucția Filarmonicii.

„O zi tragică pentru cultura națională. Nu ne putem permite să pierdem o instituție de cultură atât de importantă pentru țara noastră, cum este Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Filarmonica este mai mult decât o clădire, este o vatră culturală, care decenii de-a rândul a găzduit mari artişti şi evenimente de excepţie, ce au încălzit sufletele a generaţii de iubitori de artă” a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Pentru a afla mai multe detalii despre incendiu dar și cele spuse de către autorități, citiți pe UNIMEDIA.


SEP 25, 2020


COMENTARII