FRESH
La mulți ani SHOK.MD. Ce ne-au urat vedetele la cei 7 ani de activitate
Motivul incredibil pentru care divorțează Kim Kardashian de Kanye ...
(video) Videoclip filmat în Elveţia! Valeria Stoica şi Kadebostany ...
(video) Teaser-ul celui mai așteptat interviu al anului a fost publicat. ...

(video) Cea mai nouă teorie a conspirației din SUA: Zăpada din Texas nu este reală

O nouă teorie a conspirației se răspândește rapid în SUA după valul de frig polar care a paralizat sudul țării în ultima săptămână. „Zăpada din Texas nu este reală”, susțin tot mai mulți tineri pe rețelele de socializare, scrie SHOK.md, cu referire la Insider.

Mai multe filmări de pe TikTok arată pe cineva care arde un bulgăre de zăpadă cu un chibrit. Când flacăra lovește zăpada, zăpada nu se topește TikTokerii susțin că acest lucru indică că zăpada nu este naturală.

În realitate, așa reacționează zăpada de fiecare dată când este pusă pe o flacără – se transformă din solid în formă gazoasă, printr-un proces numit sublimare.

Valul de frig care s-a abătut asupra Texasului, despre care experții spun că a fost provocată de schimbările climatice, a afectat rețeaua electrică a întregului stat. Milioane de oameni au rămas astfel în frig, fără o sursă de încălzire.

Încă de când furtuna a lovit sudul Statelor Unite, sintagma „zăpadă falsă” a ajuns în topul căutărilor pe Google. O falsă declarație care susținea că miliardarul Bill Gates este responsabil pentru „zăpada falsă” căzută în Texas a ajuns pe primul loc pe motoarele de căutare.

Cei care cred în teoriile conspirației au legat acest fenomen neobișnuit din Texas de faptul că Bill Gates a donat sume importante către un proiect de combatere a încălzirii globale al unui grup de savanți de la Harvard. Oamenii de știință americani își propun să pulverizeze în atmosferă praf de carbonat de calciu – un aerosol netoxic – care ar diminua căldura solară, scrie stirileprotv.ro.

Alții susțin că noul președintele Joe Biden a provocat cumva furtuna din Texas.

Într-un videoclip de pe TikTok, o tânără folosește un uscător în care încearcă să topească un bulgăre de zăpadă și spune: „Nu se topește”. Alte postări similare ale tinerii au adunat aproape 300.000 de vizualizări în ultimele zile.

Într-o altă filmare, care între timp a fost ștearsă de pe TikTok, o femeie încearcă să topească cu flacăra de la brichetă un bulgăre de zăpadă, evident, fără succes. „Îți mulțumim, Bill Gates, pentru că ai încercat să ne faci să credem că aceasta este zăpadă reală. Veți vedea că nu se va topi și va arde”, a spus ea.

@cowboyrikter75

GOVERMENT SNOW IF IT WAS TRUMP IN OFFICE IT WOULD SPRING #foryoupage #snow #trump #fyp #govermentsnow

♬ original sound – Rikter

Rețeaua socială TikTok a crescut rapid în popularitate anul trecut, însă a crescut și cantitatea de informații postate de utilizatori. Reprezentanții companiei au refuzat să comenteze situația, la solicitarea jurnaliștilor de la insider.com. Orientările comunității TikTok spun că nu permite „dezinformarea legată de situații de urgență care induc panica”.


FEB 23, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII