FRESH
Motivul incredibil pentru care divorțează Kim Kardashian de Kanye ...
(video) Videoclip filmat în Elveţia! Valeria Stoica şi Kadebostany ...
(video) Teaser-ul celui mai așteptat interviu al anului a fost publicat. ...
Născuți în prima zi de primăvară: Celebrități, vedete și personalități ...

(video) Igor Dodon i-a oferit echipament sportiv și mai multe daruri băiatului, care a alergat la maraton 12 km, încălțat fiind în galoși

Fostul șef al statului a fost impresionat de povestea băiatului de 13 ani reflectată în presă, care, la data de 19 februarie, s-a alăturat sportivilor la ultramaratonul Rubicon-2021, cu o lungime de 500 km și a alergat aproape 12 km, fiind încălțat în galoși. Igor Dodon l-a invitat astăzi pe băiat și i-a oferit mai multe daruri, inclusiv echipament sportiv, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Am aflat din mass-media despre cazul lui Vitalie Cebotaru de 13 ani din satul Cîșlița-Prut, raionul Cahul, care a alergat umăr la umăr cu sportivii profesioniști 12 kilometri, fiind încălțat în galoși de cauciuc.

Vitalie mai are doi frați și două surori, cu vârste cuprinse între 11 ani și 1,8 ani și locuiesc într-o casă veche, cu două camere, fără apă sau alte utilități. Tatăl și doi copii au grad de invaliditate. Familia trăiește doar din alocațiile sociale și pensia de invaliditate.

Astăzi, am avut o întrevedere cu Vitalie, care a venit împreună cu un frate și surori, însoțiți de primarul localității, Alexandru Valachi.

Am oferit copiilor inventar sportiv, îmbrăcăminte și încălțăminte sport, jucării, fructe și un coș cu produse alimentare. Le-am urat sănătate și succes la învățătură”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în doar trei zile, participanții au alergat peste 500 km din sudul țării spre nord și au traversat 12 raioane vestice: Cahul, Vulcănești, Cantemir, Leova, Hâncești, Nisporeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Râșcani, Edineț, Briceni.

Pe 19 februarie, în 27 ore și 21 de minute, participanții au reușit sătraverseze 5 raioane și să depășească jumătate din traseu — 252 km. Aceștia au avut parte și de un moment emoționant.


FEB 23, 2021 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...