(galerie foto) Mii de femei i-au cerut lui Biden, în fața Casei Albe, să apere dreptul la avort: „Corpul meu, alegerea mea!”

 (galerie foto)  Mii de femei i-au cerut lui Biden, în fața Casei Albe, să apere dreptul la avort: „Corpul meu, alegerea mea!”

Ridică-te, Joe Biden!” au scandat mii de femei care s-au adunat sâmbătă în faţa Casei Albe pentru a-i cere preşedintelui american să apere mai energic dreptul la avort, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Scandând „Corpul meu, alegerea mea!”, manifestanţii, în majoritate femei, au parcurs o distanţă scurtă pe străzile capitalei americane, sub o burniţă care s-a transformat în ploaie, pentru a se opri în faţa clădirii emblematice cu colonade a Casei Albe, relatează AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden nu se afla însă la Casa Albă, ci la casa de pe plajă din Delaware, la câteva sute de kilometri distanţă.

Acest lucru nu a împiedicat-o pe Becca, în vârstă de 37 de ani, care a preferat să-şi dea doar prenumele, să conducă mai mult de două ore pentru a veni să scandeze Ridică-te, Joe Biden, ţinând o pancartă care cerea avort la cerere şi fără scuze. Ce aşteaptă ea de la democratul în vârstă de 79 de ani? Să rezolve situaţia!, a exclamat ea.

Nu vreau lumea în care a trăit bunica mea. Decretul pe care l-a emis nu a fost suficient, a apreciat femeia, o referire la un text semnat vineri de preşedinte, care prevede unele măsuri cu efect limitat privind accesul la întreruperea voluntară a sarcinii.

În spatele ei, manifestanţii au atârnat eşarfe verzi pe grilajul porţilor, ce amintesc de lupta femeilor argentinene pentru dreptul la avort.

Ar trebui să exploreze întreg domeniul puterii executive pentru a se asigura că femeile îşi păstrează drepturile, a spus Christine, în vârstă de 50 de ani. Sunt aici pentru a mă asigura că fiicele mele nu se întorc cu 50 de ani înapoi, pe vremea avorturilor clandestine, a spus această mamă a trei fete, cu puţin timp înainte ca protestatarii să părăsească în linişte locul protestului.

După ce Curtea Supremă, foarte conservatoare, a anulat dreptul la avort pe 24 iunie, preşedintele democrat Joe Biden este acuzat că nu a reacţionat suficient de energic. Acesta susţine însă că puterea sa executivă este limitată şi că cea mai bună modalitate de a restabili dreptul la avort, inclusiv în statele conservatoare care l-au abolit deja, este adoptarea unei legi federale.

Pentru asta, susţine liderul de la Casa Albă, alegătorii trebuie să ofere democraţilor o majoritate solidă la alegerile legislative din noiembrie.

Civil disobedience for abortion access at the White House, Washington, United States - 09 Jul 2022

Civil disobedience for abortion access at the White House, Washington, United States - 09 Jul 2022Women's March To White House, Washington, d.c., United States - 09 Jul 2022Women's March To White House, Washington, d.c., United States - 09 Jul 2022

Women's March To White House, Washington, d.c., United States - 09 Jul 2022Women's March To White House, Washington, d.c., United States - 09 Jul 2022

Women's March On Abortion Right Rally, Washington Dc, United States - 09 Jul 2022Women's March On Abortion Right Rally, Washington Dc, United States - 09 Jul 2022Women's March On Abortion Right Rally, Washington Dc, United States - 09 Jul 2022Civil disobedience for abortion access at the White House, Washington, United States - 09 Jul 2022

Citește și