Gest civic al unei viitoare polițiste din România. A găsit un rucsac cu 1400 euro și acte și l-a returnat proprietarei, o femeie din Republica Moldova

 Gest civic al unei viitoare polițiste din România. A găsit un rucsac cu 1400 euro și acte și l-a returnat proprietarei, o femeie din Republica Moldova

O elevă a Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, România a găsit în toaleta unei benzinării un rucsac cu 1.400 de euro și mai multe acte. Viitoarea polițistă a făcut mici cercetări, a găsit proprietara și i-a returnat rucsacul. Aceasta s-a dovedit a fi o femeie din Orhei, scrie adevarul.ro.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a făcut public gestul unei eleve de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, aflată în practică la instituția amintită. Andreea-Elena Șușnea, o tânără de 20 de ani, a găsit în grupul sanitar al unei stații de carburanți din Bârlad un rucsac și a efectuat cercetări pentru a restitui bunul găsit proprietarului.

„La data de 7 aprilie, ora 22,00, eleva Andreea-Elena Șușnea, aflată în timpul liber, a găsit în grupul sanitar al unei stații de carburanți, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, un rucsac. Colega noastră a efectuat verificări, a identificat și contactat proprietarul rucsacului, însă nu l-a putut întâlni decât în cursul dimineții următoare, întrucât familia care a uitat rucsacul la Bârlad plecase la drum și ajunsese deja în județul Sibiu”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Proprietara rucsacului, o doamnă de 36 de ani din localitatea Orhei – Republica Moldova, și familia acesteia, soțul și 2 copii minori, au fost bucuroși să vadă că bunurile din rucsac (pașapoartele familiei, 1.400 de euro, telefoane mobile și bunuri personale) au fost în siguranță și le-au putut primi înapoi. Femeia din Republica Moldova a fost plăcut surprinsă și impresionată de gestul viitoarei polițiste.

Valerica Baxanean