Moldoveanului Nicolae Ignat a marcat în meciul cu Estonia „Golul anului” în fotbalul pe plajă

 Moldoveanului Nicolae Ignat a marcat în meciul cu Estonia „Golul anului” în fotbalul pe plajă

Golul lui Nicolae Ignat, marcat împotriva Estoniei din finala calificărilor europene, Divizia B, a fost desemnat Golul anului în fotbalul pe plajă. El a adunat cele mai multe voturi în urma sondajului efectuat de forul mondial de profil, scrie SHOK.md.

Premiul a fost înmânat președintelui FMF, Leonid Oleinicenco, în cadrul Galei Fotbalului pe Plajă – Beach Soccer Stars 2021, care a avut loc astăzi la Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Fotbalistul naționalei Moldovei a devansat alți nouă candidați la această nominalizare: Biermann (Germania), Adriele (Brazilia), María Soto (Spania), Shishin (Rusia), Morán (Paraguay), Silveira (SUA), Akaguma (Japonia), Paporotniy (Rusia) și Diatta (Senegal).

Este o premieră când un moldovean câștigă un premiu la gala organizată de Federația Internațională de fotbal pe plajă (BSWW).

Tot în cadrul Galei, Federația Moldovenească de Fotbal a fost prin cele trei finaliste la categoria Evenimentul anului în fotbalul pe plajă. Vă reamintim, în vara acestui an, Moldova a găzduit cu succes, la Arena din parcul la Izvor al capitalei, calificările europene la fotbal pe plajă, Divizia B.

Cel mai bun jucător al anului a fost ales japonezul Ozu, iar cea mai bună jucătoare – britanica Molly Clark. Antrenorul anului a devenit Mikhail Likhachev, selecționerul Rusiei, noua campioana mondială la fotbal pe plajă.

Maria Palade

https://shok.md/