FRESH
Horoscop 22 ianuarie 2021. Sentiment de confuzie şi o declaraţie de ...
4 dintre cele mai carismatice zodii, care te cuceresc cu personalitatea ...
Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc
Elefanții numărați din spațiu. 5.000 de kilometri pătrați pot fi acoperiți ...

"Cazul Tarasiuc" modifică LEGISLAȚIA pentru obținerea cetățeniei ROMÂNE!

facebook.com

Membrii Comisiei pentru românii de pretutindeni şi conducerea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) intenţionează să schimbe legislaţia pentru cetăţenie, în urma scandalului declanşat de cântăreaţa basarabeancă Irina Tarasiuc, scrie Infoprut.ro.

„Din păcate, legislaţia actuală prevede un termen de minim şase luni până la audierea celei pe care noi am reclamat-o, doamna Irina Tarasiuc, o pseudo-cântăreaţă din Basarabia. Asta înseamnă că ea va fi prezentă doar în aprilie 2015 în faţa comisiei care o va audia. Credem că cei care dobândesc cetăţenia, dar nu cunosc limba română sau nu se exprimă vorbit şi scris în limba română, neştiind, probabil, această limbă, nu trebuie să mai aibă şansa să o obţină”, a spus vicepreşedintele Comisiei, deputatul Mircea Dolha.

Preşedintele Comisiei, deputatul Mircea Lubanovici, a anunţat că la Comisie s-au primit câteva solicitări din partea unor deputaţi de retragere a cetăţeniei Irinei Tarasiuc. „Aşa cum ştiţi, în urma afirmaţiilor care, noi considerăm, au fost nebenefice pentru noi, ca români. Cetăţenia română nu este un moft, este un drept garantat de Constituţie”, a spus Lubanovici.

Membrii Comisiei din Camera Deputaţilor au anunţat că au diferite sesizări că „există cetăţeni care şi-au dobândit cetăţenia română şi au învăţat pe de rost, papagaliceşte, jurământul către ţară, neştiind limba română, decât să recite acel jurământ, pe care l-au învăţat, aşa cum am învăţa noi acum o poezie în limba chineză. Cred că nu este normal şi trebuie să modificăm legislaţia”, a declarat Dolha într-o conferinţă de presă.

Comisia pentru românii de pretutindeni a avut ieri o întâlnire cu conducerea ANC, în cadrul căreia s-a dezbătut legea 21/1991 şi s-a concluzionat că sunt necesare mai multe întâlniri în acest format pentru modificarea legislaţiei.

„Dorim să avem o lege a cetăţeniei române care să fie benefică pentru cei care merită şi doresc să ia cetăţenia română, dar, în acelaşi timp, dorim să nu împiedicăm sau sa blocăm cumva, prin amendamentele pe care le vom face, acest drept al cetăţenilor români”, a declarat Dolha.

„Credem că trebuie să intervenim să modificăm, acolo unde este cazul, legislaţia în vigoare, pentru ca acei cetăţeni români care şi-au dobândit cetăţenia în mod fraudulos sau care şi-au dobândit cetăţenia după care aduc atingere imaginii României prin tot felul de declaraţii defăimătoare sau prin tot felul de declaraţii halucinante uneori, ar trebui să şi-o piardă cât mai grabnic”, a mai spus Dolha.

Cântăreaţa basarabeancă Irina Tarasiuc a declanşat un val de solicitări de retragere a cetăţeniei la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, la o zi după obţinerea paşaportului românesc, din cauza unei postări pe pagina sa personală de Facebook.

“Paşaportul românesc este pentru mine doar o viză, şi nu o cetăţenie. Doar o metodă ca să fiu mobilă. Eu sunt moldoveancă”, a scris cântăreaţa în limba rusă. “Şi punctum. Dacă ceva nu-ţi place”, a continuat aceasta în limba română scrisă însă cu grafie chirilică.

Amintim că, 


SEP 28, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII