Grădina Zoologică din Chișinău împlinește 45 de ani: Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

 Grădina Zoologică din Chișinău împlinește 45 de ani: Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

Grădina Zoologică din Chișinău împlinește astăzi, 9 mai, 45 de ani de la fondare. Cu această ocazie, autoritățile au pregătit mai multe surprize și activități mai puțin obișnuite. Spre exemplu, persoanele a căror nume de familie constituie denumirea unui animal (Ursu, Lupu etc.), vor putea intra gratuit în Grădina Zoologică.

Astfel, cu această ocazie, Primăria Chișinău a pregătit mai multe surprize. Începând cu ora 10:00 vor fi organizate diferite concursuri, un spectacol distractiv cu animatori și dansuri incendiare, premii și cadouri pentru copii și oaspeți.
Persoanele care au numele de familie – Ursu, Lupu etc., intră gratuit la prezentarea buletinului de identitate. La Grădina Zoo muncesc peste 140 de profesioniști, care zilnic au grijă de cele peste 430 de vietăți, 50 de specii de păsări, inclusiv ornamentale, prădătoare și cuibăritoare.
În fiecare an la Zoo se nasc zebre dungate, tauri de stepă maghiară sau lame. Cea mai impresionantă secțiune este cea a prădătorilor.
Vizitatorii pot vedea un urs brun înotând în lac, lei africani și mai mulți tigri bengali.
În ultimii ani, infrastructura Grădinii Zoo a fost modernizată. Au fost construite noi adăposturi pentru urși, animale de pradă și primate. În total, din bugetul municipal pentru anii 2020 – 2023 au fost alocate 23 de milioane 238 mii lei.

 

Melisa Ciobanu