„Hasta la vista, baby”. Boris Johnson, ultimul discurs în parlamentul britanic în calitate de premier

 „Hasta la vista, baby”. Boris Johnson, ultimul discurs în parlamentul britanic în calitate de premier

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a susținut miercuri ultimul său discurs în Parlamentul de la Londra în calitate de prim-ministru. „Hasta la vista, baby”, și-a încheiat Johnson mesajul, urmat de aplauze din partea parlamentarilor din Partidul Conservator, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

„Eu am ajutat, noi am ajutat, să trecem această țară printr-o pandemie și am pus umărul la salvarea unei alte țări de la barbarie. Și, sincer, asta este suficient pentru a merge mai departe. Misiune în mare parte îndeplinită”, a spus Johnson. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor de aici. Hasta la vista, baby”, și-a încheiat premierul britanic ultimul discurs în Parlament.

 Boris Johnson și-a dat demisia pe 7 iulie, constrâns să renunţe la post după un val de plecări din guvern provocat de o succesiune de scandaluri.

Partidul urmează să aleagă viitorul președinte și premier, într-un scrutin final al cărui rezultat va fi anunțat în septembrie. Până atunci, în competiția internă au mai rămas trei candidați: Rishi Sunak, Penny Mordaunt și Liz Truss.

O a cincea şi ultimă rundă de vot a deputaţilor conservatori urmează să se desfăşoare miercuri, pentru a-i desemna pe cei doi finalişti, dintre care cei 200.000 de membri ai partidului vor alege câştigătorul printr-un vot prin corespondenţă. Rezultatul urmează a fi anunţat pe 5 septembrie.