Igor Dodon, gata de Ziua Victoriei: Ex-președintele, cu panglica sf. Gheorghe la piept, alături de mezin Nicu, în uniformă militară sovietică

 Igor Dodon, gata de Ziua Victoriei: Ex-președintele, cu panglica sf. Gheorghe la piept, alături de mezin Nicu, în uniformă militară sovietică

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a felicitat cetățenii cu Ziua Victoriei. „Glorie eternă adevăraților eroi, onoare și plecăciuni tuturor veteranilor!”, a scris ex-președintele pe pagina sa de Facebook. Totodată, acesta a publicat o fotografie, cu panglia sf. Gheorghe la piept, alături de mezin.

„9 mai în Moldova întotdeauna a fost, este și va fi Ziua Victoriei!

Noi suntem urmașii învingătorilor, iar astăzi ne amintim cu mândrie și recunoștință de eroii noștri, de bunicii și părinții noștri, care au luptat umăr la umăr cu alte popoare ale unei singure țări, pentru a obține victoria din mai 1945. Datoria noastră morală este să nu uităm despre acest lucru, să transmitem această amintire generațiilor viitoare, să opunem rezistență tuturor încercărilor de a trece cu tăcerea sau de a denatura adevărul despre evenimentele acelor ani.
În semn de omagiu, adus memoriei tuturor celor care au luptat pentru un cer pașnic, de la simplu soldat până la mareșal, tuturor eroilor care s-au remarcat în lupte crâncene și sângeroase, tuturor purtătorilor de ordine și medaliați, și mai ales deținătorii Ordinului Slava, medaliilor „Pentru victoria asupra Germaniei” și „Pentru capturarea Berlinului” astăzi vom purta panglica Sf. Gheorghe – ca simbol al respectului și al recunoștinței. Glorie eternă adevăraților eroi, onoare și plecăciuni tuturor veteranilor! Felicitări cu prilejul Zilei Victoriei!”, a scris Igor Dodon.

Valerica Baxanean