Imagini șocante! Ducesa de Cambridge, cu fața plină de vânătăi și tăieturi: „Ea l-a denunțat. Dar nimeni nu a crezut-o”

 Imagini șocante! Ducesa de Cambridge, cu fața plină de vânătăi și tăieturi: „Ea l-a denunțat. Dar nimeni nu a crezut-o”
Imagini șocante cu Ducesa de Cambridge portretizată ca o victimă a violenței domestice au fost publicate în diferite țări din Europa în cadrul unei campanii menite să stopeze violența împotriva femeilor Fotografia editată, folosită fără acordul Casei Regale sau al Ducesei o arată pe Kate cu chipul plin de vânătăi și tăieturi. Afișul a fost văzut în stații de autobuz din Milano și în orașul spaniol Los Alcazares, relatează SHOK.md, cu referire la presa străină.
Și imaginile altor femei celebre au fost folosite fără acordul lor în aceeași campanie, printre care vicepreședintele american Kamala Harris, Regina Letizia a Spaniei și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pe afișe este scris cu litere roșii mesajul „Ea l-a denunțat. Dar nimeni nu a crezut-o.

Dar a fost lăsată singură. Dar nu a fost protejată, dar el nu a fost oprit. Dar ea a fost ucisă”.

Potrivit The Sun, Casa Regală nu a fost anunțată de folosirea imaginii Ducesei de Cambridge în această campanie.
Artistul și activistul italian Alexandro Palombo, cel care a editat imaginile și a creat afișele, spune că a dorit să „atragă atenția asupra răspunsului slab din partea autorităților cu privire la problema violenței asupra femeilor”. El a vrut să sublinieze „ineficiența sistemului de susținere și protecție în cazul victimelor”, potrivit Daily Mail.
Scopul imaginilor editate este acela de a șoca, nu de a sugera că celebritățile de pe afișe sunt victime ale violenței domestice, a specificat acesta.

Însă unii useri de pe rețelele de socializare au criticat fotografiile editate.

„Nu ești amuzant. Nu folosi imaginile unor femei care nu și-au dat acordul pentru asta”, a comentat un user.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel, congresmana americană Alexandria Ocasio-Cortez, Hillary Clinton, Michelle Obama și Brigitte Macron se numără printre femeile celebre care au apărut pe afișe.
Artistul italian s-a folosit de-a lungul timpului de creațiile sale pentru a atrage atenția unor probleme sociale serioase. El a creat și o serie de desene în care prințesele Disney sunt portretizate ca supreviețuitoare ale cancerului de sân, având operații de mastectomie.

„Seriile mele de lucrări au legătură cu probleme sociale majore, precum cancerul de sân sau violența domestică.

Este artă socială și mica mea contribuție pentru îmbunătățirea societății în care trăim. Fiecare dintre noi putem face ceva, chiar și un gest mic, ce poate schimba lumea”, a declarat el într-un interviu pentru meaww.com.

„Chiar și în cele mai ‘lejere’ creații ale mele, precum cele dedicate celebrităților, încerc mereu să spun o poveste care îi îndeamnă pe oameni la reflecție. Sunt un artist fără filtre, ca o oglindă în care decizi dacă vrei sau nu să te vezi. Mă raportez la lume într-un mod sincer și transparent. Activismul este foarte important și multe realizare în cazul drepturilor omului au fost obținute de activiști care au muncit din greu pentru asta înaintea noastră”, a mai spus artistul italian.

Citește și