„Împreuna cu Liduța am plecat la spital și ea nu s-a mai întors”. Mesajul lui Nicolae Botgros la un an de la pierderea soției

 „Împreuna cu Liduța am plecat la spital și ea nu s-a mai întors”. Mesajul lui Nicolae Botgros la un an de la pierderea soției

Maestrul Nicolae Botgros a venit cu un mesaj emoționant, la un an de la moartea soției sale, Lidia Bejenaru. „Ziua de astăzi,  îmi va rămâne în suflet pâna am să plec și eu… ( la ceruri). Acum un an, împreună cu Liduța,  pe 7 iulie, am plecat la spital …și ea nu s-a mai întors acasă”, a scris artistul.

„Casa a devenit pustie și săracă. Credeți cum vreți, dar nu uitați, judecata, vine în casa fiecăruia, eu unul, nu mai am cuvinte… Tot ce pot face, să-i păstrez marea amintire…

Pe data de 26 iulie se împlinește un an de la deces, pe 21 iulie facem masa de pomenire, în toamna 27 septembrie, împreuna cu Orchestra „Lăutarii” și Palatul Național (cu Andrei Locoman) vom organiza un spectacol în memoriam soției Lidia. Desigur, sunteți așteptați toți cei care ați iubit-o și i-ați iubit și cântecele ei …D-zeu să o ierte…”, a scris Botgros, pe Facebook.

Lidia Bejenaru Botgros s-a stins din viață luni dimineața, 26 iulie. Fiul interpretei Lidia Bejenaru Botgros susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

Nicolae Botgros trece prin clipe grele, după moartea soției, acum câteva luni. Maestrul este cuprins de regrete și admite că „Mai bine îl încerca încă o dată Covid-ul decât această enormă pierdere, fiindcă tot ce i s-a rupt din suflet este foarte greu”. Invitat într-un interviu, Botgros a dezvăluit că merge zilnic la cimitir, iar când pleacă peste hotarele țării îi este foarte complicat să se despartă de „mormântul soției sale”.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

Citește și