În memoriam Nicolae Dabija: Se împlinește un an de la moartea marelui scriitor

 În memoriam Nicolae Dabija: Se împlinește un an de la moartea marelui scriitor

Astăzi, 12 martie se împlinește un an de la moartea marelui scriitor Nicolae Dabija. „Versurile lui au fost puse pe note muzicale şi cântate de mai multe generații”, a meționat șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir, scrie SHOK.md.

„Un an fără Nicolae Dabija, unul dintre cei mai de seamă poeți ai lumii. A fost: scriitor, academician, istoric literar, deputat din primul Parlament, ne-a lăsat peste 80 de volume de poezii, eseuri şi publicistică, unele traduse în SUA, Brazilia, Franța, Italia, Federația Rusă…
Autor al celui mai citit român „Tema pentru acasă”. Versurile lui au fost puse pe note muzicale şi cântate de mai multe generații şi până astăzi. Poezia poetului va rămâne veşnic vie în inimile noastre!
Golul este imens”, a scris Valentina.

Scriitorul Nicolae Dabija a decedat după ce s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Acesta a fost internat acum câteva zile la Spitalul de Urgență.

Nicolae Dabija este un scriitor, istoric literar și om politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române, din 2003 și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei.

În 1988, Nicolae Dabija era membru al Grupului de Inițiativă de creare a Frontului Popular din Moldova și membru al Sfatului frontului Popular. În perioada 1989-1991 a fost deputat în Sovietul Suprem al RSS Moldovenești. Continuă să fie deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în anii 1990-1994 și 1998-2001

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și