Închisoare cu executare pentru un cuplu care s-a fotografiat în ipostaze indecente lângă o catedrală moscovită

 Închisoare cu executare pentru un cuplu care s-a fotografiat în ipostaze indecente lângă o catedrală moscovită

Un tribunal rus a condamnat vineri la zece luni de închisoare cu executare un influencer şi pe prietena sa, după ce ei au difuzat o fotografie în care simulează un act sexual în faţa unei catedrale aproape de Piaţa Roşie din Moscova, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Ruslani Murodjonzoda, de origine tadjikă, şi prietena sa, Anastassia Tchistova, au „comis acte publice în care au manifestat deliberat lipsă de respect faţă de societate și au ofensat sentimentele religioase ale credincioşilor”, a motivat instanţa sentinţa.

Cei doi tineri au fost arestaţi la sfârşitul lunii septembrie, după ce Murodjonzoda, alias Ruslan Bobiev, a publicat respectiva fotografie, în care el apare stând în picioare, iar partenera sa care purta o bluză inscripţionată cu cuvântul ”poliţie” era ghemuită în faţa lui.

Respectivul influencer era deja cunoscut pentru farsele pe care le posta pe pagina sa de Instagram, ce avea peste 100.000 de abonaţi înainte să fie închisă recent.

Difuzarea fotografiei a stârnit reacţii de indignare, în timp ce sentinţa a provocat şi critici, unii considerând-o disproporţionată. ”Este o nebunie, nebunie curată! Ei nu au făcut nimic”, s-a indignat pe Twitter Leonid Volkov, un aliat în exil al opozantului încarcerat Alexei Navalnîi, scrie Agerpres.

Justiţia rusă a multiplicat în ultimele luni condamnările la pedepse de închisoare cu executare pentru delicte minore, stârnind îngrijorarea activiştilor pentru drepturile omului, iar această condamnare survine în contextul unei represiuni puternice a vocilor critice şi unei influenţe crescând a mediilor conservatoare în Rusia, comentează France Presse, adăugând că preşedintele Vladimir Putin se prezintă drept un apărător al valorilor tradiţionale şi se afişează adesea alături de responsabilii Bisericii ortodoxe.

Ruslan Bobiev este tânărul care face farse, s-a bătut cu polițiști și chiar se ia de oameni străini – totul doar de dragul aprecierilor, vizualizărilor și comentariilor. Potrivit informațiilor, în tot acest timp, bloggerul nu a avut probleme cu oamenii legii.

Cu toate acestea, farsele tânărului au ajuns la limita răbdării în momentul în care a publicat fotografia unde o femeie, a pozat lângă Ruslan, fiind îmbrăcată în uniforma unui polițist și imitând sexul oral.

Bobiev a semnat fotografia drept:  „Codul muncii nu este un Cod penal și poate fi încălcat”.

Totodată, tânărul a promis că va posta o continuare a fotografiei după ce va aduna 10 mii de aprecieri.

Ulterior, Ruslan Bobiev a fost reținut, iar acum riscă pedeapsă pentru insultarea sentimentelor credincioșilor și riscă să fie expulzat în patria sa

Maria Palade

https://shok.md/