„Incidentul cu recipisa, provocat de emoțiile omului”. Igor Dodon, despre cumnatul său: „A muncit 20 de ani în afara țării”

 „Incidentul cu recipisa, provocat de emoțiile omului”. Igor Dodon, despre cumnatul său: „A muncit 20 de ani în afara țării”
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că cazul cu cumnatul său, Petru Merineanu, care încercat să mănânce o recipisă atunci când procurorii au descins cu percheziții la domiciliul acestuia poate fi „explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul”, scrie SHOK.md cu referire la  unimedia.
„Perchezițiile la cumnatul meu, Petru Merineanu. Dânsul, care a muncit peste 20 de ani în afara țării, chiar a crezut că diaspora este așteptată cu brațele deschise acasă. A vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în țară și a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal Molovata Veche, creând astfel câteva zeci de locuri de muncă. Incidentul cu recipisa, mai puțin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul”, a scris Dodon.
Liderul de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că învinuirile care i se aduc sunt superficiale, false și „vor fi respinse de orice instanță”. Totodată, fostul șef de stat a explicat proveniența banilor găsiți în urma perchezițiilor. Acesta a menționat că la casa în care locuiește cu familia, din sectorul Buiucani al capitalei, procurorii nu au depistat „decât câteva mii de euro care au confirmare documentală și provin din veniturile mele salariale (peste 1 milion de lei în ultimele 12 luni)”, a menționat Dodon.
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un nou mesaj din izolator. Textul ar fi fost transmis prin intermediul avocaților. Dodon spune că de când a decis să refuze la mandatul de deputat, a fost avertizat să nu critice „Guvernare și în special Președintele țării. De asemenea, mi s-a recomandat insistent să părăsesc Moldova”, se arată în postare.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, pledează nevinovat și spune că dosarul este unul politic „cusut cu ață galbenă”.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și