„Insula Orgiei”, unde Jeffrey Epstein și Prințul Andrew au fost acuzați că au abuzat sexual mai multe victime, a fost scoasă la vânzare

 „Insula Orgiei”, unde Jeffrey Epstein și Prințul Andrew au fost acuzați că au abuzat sexual mai multe victime, a fost scoasă la vânzare

Două insule private din Caraibe deținute de miliardarul Jeffrey Epstein, condamnat pentru trafic de carne vie și abuzuri sexuale, au fost scoase la vânzare. Insula Little St. James este locul în care una dintre presupusele victime l-a acuzat pe Prințul Andrew că ar fi agresat-o sexual, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Insulele din Marea Caraibilor, Little St. James și Great St. James, ar putea fi vândute cu până la 125 de milioane de dolari. Daniel Wiener, avocatul care se ocupă de proprietățile lui Epstein, a spus că o parte din venituri vor fi folosite pentru a soluționa procesele restante. Epstein a murit în închisoare în 2019 în timp ce aștepta să fie judecat pentru trafic sexual.

Miliardarul a cumpărat Little St. James, cea mai dezvoltată dintre cele două insule, în urmă cu aproape 25 de ani pentru aproape 8 milioane de dolari. A achiziționat și insula mai mare, numită Great St. James, în 2016 pentru 22,5 milioane de dolari și a elaborat planuri de dezvoltare a insulei de 65 de hectare prin construirea de case, un amfiteatru, precum și un birou subacvatic și o piscină.

Pe insula mai mică au fost amenajate un heliport, un debarcader privat, o benzinărie, două piscine, vila principală, patru vile pentru oaspeți, trei plaje private, o sală de sport și un foișor „tiki”, potrivit Wall Street Journal.

Epstein a fost acuzat de procurorul general al Insulelor Virgine, Denise George, că ar fi abuzat sexual mai multe fete, inclusiv minore de 12 ani, pe insula Little St. James.

Virginia Giuffre, una dintre victime, a încercat să scape de pe insula Little St. James înotând. Avea doar 15 ani

În procesul intentat acum doi ani se mai preciza că una dintre victime, o fată de 15 ani, a încercat să scape de pe insulă înotând înainte să fie prinsă de oamenii lui Epstein și să-i fie confiscat pașaportul.

Cele două insule s-ar putea vinde cu până la 125 de milioane de dolari, deși unele estimări spun că valoarea adevărată a insulelor ar fi în jur de 86 de milioane.

Epstein a primit pe insula Little St. James, de-a lungul anilor, o serie de oaspeți de mare profil. Una dintre presupusele victime ale lui Epstein, Virginia Giuffre, l-a acuzat pe Prințul Andrew că ar fi abuzat-o pe această insulă.

„Insula Orgiei”, unde Jeffrey Epstein și Prințul Andrew ar fi abuzat sexual mai multe victime, a fost pusă la vânzare

Prințul Andrew a respins acuzațiile și a spus că nu îți amintește să o fi întâlnit vreodată pe Giuffre. Prințul a ajuns între timp la o înțelegere amiabilă cu Giuffre, prin care i-a plătit presupusei victime o sumă de bani nespecificată.

Printre ceilalți oaspeți ai lui Epstein de pe insula aflată acum la vânzare se numără și Jes Staley, fostul șef al băncii Barclays, care a demisionat anul trecut în urma unei investigații a modului în care bancherul și-a descris relația sa cu Epstein.

Unele dintre proprietățile de lux care i-au aparținut lui Epstein și-au găsit deja cumpărători. Conacul său din Upper East Side Manhattan s-a vândut cu 51 de milioane de dolari în martie 2021, iar casa lui din Palm Beach a fost cumpărată de un dezvoltator imobiliar pentru 18,5 milioane de dolari. Casele sale din New Mexico și Paris au fost și ele scoase la vânzare.

Maria Palade

https://shok.md/