FRESH
(video) Prima doamnă, așa cum nu ai văzut-o niciodată. Galina Dodon, ...
Gina Pistol şi-a etalat sarcina în rochiţe mulate. Cât de bine arată ...
Inna și iubitul Deliric, vacanță în Dubai de ziua solistei. Ce bine ...
Natalia Gordienko lansează un videoclip dedicat fiului său, Cristian! ...

Dan Bittman, despre momentul când credea că își va pierde vocea: „Mă gândeam la altă meserie”

În urmă cu șapte ani și jumătate, Dan Bittman a fost diagnosticat de medicii din ţară cu stenoză carotidiană asimptomatică. Solistul a preferat să se lase pe mâinile specialiştilor din Austria, unde s-a şi operat la acea vreme.

Intervenţia a fost una dificilă, căci a implicat multe riscuri. În urma ei, Bittman a rămas cu sechele. După ce a fost la un control de rutină, pentru că nu înţelegea de ce răguşeala încă persistă, la o lună după operaţie, Bittman avea să afle că ar putea să rămână fără voce pentru că, în zona în care s-a intervenit chirurgical, adică la nivelul gâtului, se află şi nervul care pune în funcţiune muşchiul laringelui, organul care dă vocea.

După operaţia de la Viena, care l-a costat 4.000 de euro, Dan nu a avut voie să urce pe scenă, iar trupa Holograf a trebuit să anuleze toate concertele. Deşi i se spusese că recuperarea va dura 2-3 săptămâni, după două luni, Dan nu putea încă să vorbească normal. Culmea, a reuşit să îşi recapete vocea după ce medicul Constantin Popa i-a prescris un medicament de doar 14 lei!

Bittman a rememorat pentru adevarul.ro chinurile prin care a trecut la acea vreme. „Mă gândeam la altă meserie. Am mulţumit că a fost aşa frumos douăzeci şi ceva de ani. Am acceptat finalul. Dar nu puteam să stau aşa, să-mi plâng de milă. Niciodată. Trebuia să fac ceva, să mă apuc de altă meserie, am zis în glumă că o să fiu actor în roluri negative, tipul ăla care vorbeşte răguşit. Sunt multe de făcut, nu trebuie niciodată să disperi”, a spus artistul.

click.ro


SEP 19, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII