Internauții avertizează despre reluarea unei vechi scheme de escrocherie: „Fără proști viața nu-i interesantă”

 Internauții avertizează despre reluarea unei vechi scheme de escrocherie: „Fără proști viața nu-i interesantă”
0Shares

Internauții avertizează despre reluarea unei vechi scheme de înșelăciune în spaţiul web și anume, escrocii „generoși” plasează anunțuri în care promit cetăţenilor din ţara noastră maşini gratuite, sub pretextul că nu au ce face cu ele, iar singura condiţie de a primi automobilul este să achitaţi livrarea, scrie SHOK.md.

Un anunț publicat pe un site de vânzări a ajuns în atenția internauților, în care era menționat că se oferă în dar o Toyota Rav4, doar că mașina se afla în Burkina Faso, la distanța de 7000-8000 km de Moldova.

„Bună, mă numesc Grazina Skurbika, vreau să dau Toyota Rav4 cuiva care are nevoie de ea. Lucrez în afaceri și în managementul vânzărilor. Am destule mașini. Aș dori să dau mașina mea cuiva care are nevoie de ea. Este o mașină bună. Cele câteva motive pentru care vreau să donez această mașină sunt pentru că vreau să merg în Anglia pentru un contract de muncă de 10 ani. Așadar, păstrând mașina acasă, aș dori să ofer acest cadou cuiva care trebuie să anunțe un nou proprietar care ar putea profita și avea grijă de el. Pentru că pastorul meu mă sfătuiește să dau mașina cuiva care are nevoie de ea”, se menționează în postare.

internauții au reacționat imediat și s-au amuzat pe seama anunțului: „Fără proști viața nu-i interesantă/ „Este o schema clasica de excrocherie! În cel mai ușor caz veți..dona sute, iar în cel mai grav – mii de euro./ Eu sunt convins că o să fie oameni care cred în așa “razvod” vechi care circulă pe Internet din anii 2000. /Despre metoda asta de escrocherie de ani de zile circulă vestea. Nu mai fiți atât de naivi și nu credeți în așa chestii. Escrocii nu dorm niciodată!/ Eu am primit deja trei de mașinii de pomană/ Capcană pentru proști 1. Nume african și scrie fără greșeli în română.2. Prea multe ori repetă cuvântul Toyota – parcă ar face copy-paste3. (principalul) profilul pe 999 e făcut astăzi…Tot normal, o să se găsească acel cu urechile calde/ Deja de nu știu câți ani tot donează mașina asta și săraca nu găsește cui…”, sunt doar câteva din comentariile acestora.

Ar putea fi o imagine cu text
Ar putea fi o imagine cu text care spune „22:54 Runner B ceTи Û Û Buna seara Buna seara 22:32 22:32 este o ofertă de donație. Vreau să-mi donez mașina mea Toyota rav4 aceasta este mașina mea Toyota Rav4. vreau să-ți dau mașina mea Toyota AÈ vrea să te cunosc mai mult. In ce domeniu lucrezi? 22:34 Bine 22:43 Sunt creștin catolic. AÈ vrea să ai grijă de mașină. deoarece mașină necesită multă întreÈ›inere 22:44 De masina oricum trebuie sa am grija ca 0 sa duc copilul in ea 22:44 Bine 22:44 Lucrez în domeniul comerÈului și managementului afacerilor. în prezent, maÈina se află în Burkina BBeAиTe TeKcT”
Ar putea fi o imagine cu text care spune „22:54 Runner B ceTи Lucrez în domeniul comerÈului și managementulu afacerilor. în prezent, mașina se află în Burkina faso 22:45 Ogo 7-8 000 km dela MD 22:47 Am încredinÈat mașina unui serviciu de transport. dacă vă puteți permite costurile de expediere, vă voi pune în contact cu transportatorul 22:47 De care suma merge vorba? 22:49 Transport 6и3Hec-aKKayHT 22:49 HanиcaTb npocmoTp KomnaHии acesta este numărul WhatsApp al operatorului 22:49 o să le spui că doamna Grazina te-a trimis după mașină. că vrei să știi costul transportului burkina faso moldova 22:50 puteți scrie acum operatorului de transport 22:53 BBeAиTe TeKcT”
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „23:20 53 Runner данноесооощениеудалено 22:43 данное сообщение удалено 22:44 De masina oricum trebuie sa am grija ca sa duc copilul in ea 22:44 Bine 22:44 данное сообщение удалено 22:45 Ogo 7-8 000 km dela MD 22:47 Ο данное сообщение удалено 22:47 De care suma merge vorba? 22:49 данное сообщение удалено 22:49 данное сообщение удалено 22:49 O данное сообщение удалено 22:50 данное сообщение удалено 22:53 Putem lua legatura prin video cumva sa discutam mai detaliat? 23:13 введите текст”

0Shares