Interpreta de muzică populară Galina Pâslaru este omagiată: „Iubiți, creați, visați și bucurați-vă”

Interpreta de muzică populară Galina Pâslaru își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Șefa Direcției Cultură a Municipiului Chișinău, Valetina Volontir a venit cu un mesaj de felicitare, scrie SHOK.md.
Galina Pâslaru a trecut prin școala Ansamblului etnofolcloric ”Tălăncuța”, l-a avut în preajmă pe cel mai devotat și cel mai neobosit străjuitor al memoriei – pe Andrei Tamazlâcaru, de la care a învățat că zborul poate fi înalt doar atunci, când ești conștient de rădăcinile care te-au crescut și la care te vei întoarce mereu să-ți umpli de forțe noi aripile. ”Galina Pâslaru este o voce unică pe scena muzicii noastre populare. E o doamnă a cântecului, înzestrată cu tandrețe și cu o forță emanată prin cântecu-i care farmecă și înnobilează sufletul celui care o ascultă”, a constatat Claudia Partole.
Galina Pâslaru s-a născut la 6 aprilie 1950 în satul Recea, raionul Râșcani. În 1970, a absolvit Colegiul muzical-pedagogic din Soroca, secția muzicală, și în 1976 – Institutul ”G. Musicescu”, catedra de instrumente populare, dirijat orchestră, instrumentul de bază – țambal. Pe parcursul anilor, studiază, de asemenea, pianul, acordeonul, trompeta, contrabasul și cobza.
În 1968-1970, a cântat în Orchestra de muzică populară a Colegiului muzical-pedagogic din Soroca. În 1971-1976 – în Orchestra de muzică populară Institutului de Arte ”G. Musicescu” din Chișinău, în 1974-1978 – în Orchestra de muzică populară ”Leana” a Uniunii Muzicienilor din Moldova, condusă de Tamara Ciobanu și David Casap și în 1978-1980 – în Orchestra de muzică populară ”Ciocârlia” a Palatului Sindicatelor, condusă de Valeriu Negruță și Ion Furnică. Din 1980, este solistă a Ansamblului etnofolcloric ”Tălăncuța”.
Timp de 45 de ani, Galina Pâslaru este specialist principal la Uniunea Muzicienilor din Moldova. Realizează întâlniri de creație, festivaluri de amploare, precum ”Barbu Lăutaru”, ”Tamara Ciobanu” etc.