Interpreta de muzică populară Romela Osoianu, omagiată: „Florile din buchetul vieții să vă împodobească destinul cu prosperitate”

 Interpreta de muzică populară Romela Osoianu, omagiată: „Florile din buchetul vieții să vă împodobească destinul cu prosperitate”
Membră a Ansamblului de familie ,,Surorile Osoianu” și Ansamblului etnofolcloric ,,Tălăncuța”, Romela Osoianu împlinește 59 de ani. „Florile din buchetul vieții să vă împodobească destinul cu prosperitate, sănătatea să vă fie călăuza, a menționat, într-un mesaj de felicitare, șefa Direcției Cultură a Primăriei, Valentina Volontir.
„Ziua de azi ne aduce frumosul prilej de a sărbători ziua de naștere a interpretei de muzică populară, membră a Ansamblului de familie ,,Surorile Osoianu” și Ansamblului etnofolcloric ,,Tălăncuța”, Maestru în Artă – Romela Osoianu. Din partea Direcției Cultură și al meu personal, Vă adresăm cele mai sincere urări aniversare!
Florile din buchetul vieții să vă împodobească destinul cu prosperitate, sănătatea să vă fie călăuza, iar iubirea să vă aparțină necondiționat de la cei dragi. La Mulți ani, distinsă Doamnă!”, a scris Valentina.

Surorile Osoianu au colaborat cu formația “Zdob și Zdub” în anul 2003. Aceștia au înregistrat împreuna doua piese intitulate “DJ Vasile” și “Miorița”. Cântecele înregistrate au avut și câte un videoclip în care era prezentă originalitatea și creativitatea artiștilor. Adesea Surorile Osoianu deschid concertele “Zdob și Zdub”, astfel, creând o atmosferă spirituală de conștientizare a profunzimii rădăcinilor poporului moldovenesc

Mereu fermecătoare și mereu în căutarea ineditului, cele cinci fiice ale „Tălăncuței” rămân deschise tuturor provocărilor artistice. Drept exemplu în acest sens servește si colaborarea lor cu interpreta Loredana Groza de peste Prut, alături de care au cântat la concertul dedicat celor 25 de ani de activitate ai artistei. Acestea colaborează împreună de mai bine de 2 ani.

De asemenea, Surorile Osoianu au colaborat și cu mai multe orchestre bine cunoscute atât din Republica Moldova, cât și de peste hotarele ei, una dintre acestea fiind orchestra “Lautarii”, conducator artistic Nicolae Botgros.

In 2019 Surorile Osoianu colaborează cu formația Subcarpați (formație) pentru a realiza piesele Colind / Limba Român

Maria Palade

https://shok.md/