FRESH
Kristen Stewart și-a cumpărat vilă de 6 milioane $ în Los Angeles! ...
Horoscop 25 februarie 2021. Leii trebuie să fie mai atenţi la sănătate. ...
Zodiile care nu pot trece cu ușurință peste experiențele din trecut
(video) Accident între un avion și o mașină, pe o autostradă din SUA. ...

INTERVIU// Cristian CATAN: „Mi-am propus să fac un lucru nou și să realizez o emisiune exclusiv online, de succes”

Cristian Catan este tânărul antreprenor care s-a inspirat din afaceri și a ajuns în calitatea e autor al unui proiect on-line – realizează interviuri video cu diverse personalități. În cadrul unui interviu pentru SHOK.md, el a vorbit despre fondarea „CATAN SHOW”, cum a ales formatul emisiunii, cine sunt invitații săi, dar și ce mai pregătește.

SHOK.md: Cristian, când și cum a apărut „CATAN SHOW”? Ce te-a determinat să lansezi acest proiect?

Cristina Catan: Aveam ideea de a face un show cu interviuri de ceva mai mult de un an, inițial era planificat să fie doar pe direcția business, cu invitați antreprenori, pentru că, personal, nu prea găseam surse în română, care să-mi placă cum scriu despre afaceri. La noi se scrie foarte mult despre politică și foarte puțin despre antreprenoriat. Apoi însă, am decis că show-ul va avea invitați din diverse domenii.

SHOK.md: Ce ți-ai propus din start să realizezi prin intermediul acestuia? Care e misiunea proiectului?

C.C.: Mi-am propus o provocare, să fac un lucru nou pentru mine și să realizez o emisiune exclusiv online, de succes.

SHOK.md: De fapt, nu e vorba de un vlog clasic, ci mai degrabă de o „emisiune” cu invitați. De ce ai optat pentru acest format?

C.C.: Mă gândeam la formatul emisiunii cu interviuri, apoi prin februarie am dat de un show rus, de la care am adaptat formatul, principalul lucru adaptat fiind schimbul de decor după câteva minute pentru scurt timp și apoi revenirea la decorul inițial.

Asta permite să nu obosească spectatorul de la un singur decor și în același timp, în schimbul de cadru, vorbesc cu invitatul de obicei din picioare, cu întrebări mai generale, care din câte se poate observa, oricum sunt legate într-un fir logic cu cele din cadrul principal.

SHOK.md: Cine sunt invitații tăi și cum îi convingi să accepte invitația de a discuta cu tine la cameră?
C.C.: Invitații mei sunt persoane interesante și care au atribuție, atât la R. Moldova, cât și România, cu care să-mi fie interesant să am o discuție. Domeniile de activitate sunt diferite, antreprenoriat, umor, muzică și urmează invitați din alte domenii.

Pe lângă invitații care au fost deja în show, le-am scris încă la câțiva, aproape toți au venit cu un răspuns. Le scriu situația așa cum este, îmi place ceea ce fac și ce au realizat, le dau link la canalul de YouTube și îi invit într-un episod următor la o discuție. Sunt invitați pe care îi știți cu toții, au acceptat invitația, doar urmează să vedem când filmăm, pentru că sunt mai mereu pe drumuri prin România sau între România și R. Moldova.

Un element important de ce acceptă, din câte mi-au spus chiar unii invitați, este că se pot simți liberi să vorbească și că NU primesc întrebări șablon. E important să adaptezi întrebările după invitat, să te documentezi, să cunoști ce realizări a avut și să creezi un fir logic al discuției. Uneori văd interviuri care au întrebări șablon, practic – le poți da oricui și asta nu e bine. Mai am de muncit, știu însă că merg în direcția corectă.

SHOK.md: Cine face parte din echipa „CATAN SHOW”?

C.C.: Pe lângă mine e Radu Boișteanu, el filmează și montează. Are experiență de producție video, de filmări pe platou la spoturi și clipuri, ceea ce ușurează mult munca. Mai sunt și persoane care au ajutat cu ceva show-ul, elaborare logo, tehnică video, audio etc.
POZA 1. Rdu Boisteanu

SHOK.md: Ai și un job sau alte activități? Cum reușești să le îmbini cu activitatea de fondator și realizator al acestui proiect?

C.C.: Activitatea de bază este antreprenoriatul, sunt implicat într-o companie de construcții la nivel administrativ și o companie de promovare de școli auto în Chișinău.
POZA 2. Constructii

Până când reușesc să îmbin, așa cum filmările au loc timp de 1-2 ore. Pregătirea pentru fiecare invitat durează câteva ore, iar cel mai mult ia montarea video, dar pentru asta este o noapte. Așa că, se reușește.

SHOK.md: SHOK.md: Ce îți propui să realizezi, în viitor, pentru tine, personal, dar și prin proiectul tău?

C.C.: Îmi propun să avem invitați și din România, pentru asta va trebui un parteneriat cu o companie, care să fie promovată în cadrul show-ului, să acoperim cheltuielile de deplasare și filmări. Nu vreau să vorbesc de numere, câți abonați vreau să avem, timpul va arăta. Sunt sigur de un lucru, trebuie să faci conținut de calitate, iar restul vine pe urmă.

Ce ține de personal, la fel, mai bine să fac și să vedeți, decât să vorbesc și să nu fac. O lecție învățată tot din antreprenoriat.

…..

SHOK-interviu:

Job sau vlog? Afaceri.

Somn sau petrecere? Petrecere.

Munte sau mare? Munte.

Un bărbat adevărat e… ca în versul lui Cedry2k, din piesa „Consecințe”: „Un bărbat matur în toate privințele, / Face ce vrea și își asumă toate consecințele.”

Visul meu din copilărie… să fiu arheolog.

Mercedes sau Audi? Audi.

Bere sau vin? Vin.

Gătești sau mănânci? Mănânc.

Femeia ideală… Frumoasă, inteligentă și feminină.

Peste 5 ani mă văd… și nu vă spun, oricum nu o să mă credeți. ,)

Dacă aș pleca din Moldova, aș alege… S.U.A., California.

Nici într-un caz, nu aș… renunța la scopurile mele.

Urmăriți „CATAN SHOW” pentru că… muncim să facem un produs din ce în ce mai bun și fiecare dintre voi care se abonează, ne ajută și ne motivează să continuăm.

Cristina GUREZ

Foto: arhivă personală


IUL 22, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII