FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

De la Chișinău – la București! JURNALISTUL Mircea Mitrofan: „Visul de a munci într-o televiziune de peste Prut mi se părea imposibil”

Mircea Mitrofan este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (USM) și al Școlii de Televiziune „Tudor Vornicu” din București. Anul trecut a obținut Premiul „Gaudeamus” la categoria Producții de Televiziune pentru reportajul „Un pod de 120 de ani” în cadrul Premiilor UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România), iar în prezent lucrează la Televiziunea Publică (TVR) pentru emisiunea „Banii Tăi”. În timpul liber călătorește și își scrie impresiile pe blogul „Vacanțele lui Mircea”.

În cadrul proiectului SHOK.md – „Calea spre Succes”, el a dezvăluit că primii bani i-a obținut din activitatea jurnalistică la revista „Natura” din Chișinău. „Și acum mai păstrez primele articole pe care le-am publicat în revistă”, a precizat jurnalistul.

Primul său job a fost în perioada studenției. „Eram student în primul an, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (USM). Îmi aduc aminte ziua când am intrat în această echipă. Pe 16 octombrie 2009 am primit un telefon de la Lilia Curchi, redactorul-coordonator al revistei, care m-a invitat să particip la un seminar. După ce s-a terminat seminarul respectiv, Lilia m-a invitat la redacția revistei „Natura” din Chișinău și de atunci am rămas 5 ani în echipă. Vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru că m-a învățat o groază de lucruri. Această experiență profesională m-a făcut să-mi descopăr și pasiunea pentru călătorii. Am vizitat cu „Natura” aproape fiecare raion din Republica Moldova și am descoperit cele mai importante atracții turistice”, a mărturisit bloggerul.

Mircea recunoaște că de mic își dorea să devină jurnalist, pentru că îi plăceau foarte mult jurnaliștii din România. „Visam să lucrez într-o televiziune de peste Prut. Mi se părea atunci ceva extraordinar și imposibil de realizat. Mă uitam la televizor cu mare atenție și admirație la jurnalele de știri prezentate de Andreea Esca. Îmi doream să o cunosc. Dorința mea de copil s-a îndeplinit tocmai la maturitate. Am reușit să o cunosc în acest an pe Andreea Esca, în cadrul unui intership la Europa FM” – a precizat jurnalistul.

Tânărul afirmă că a ajuns unde este acum prin muncă și încredere în forțele proprii. „De unul singur am luat decizia că vreau să fac presă, iar părinții m-au susținut. Am absolvit o facultate de Jurnalism la Chișinău, apoi – o Școală de Televiziune la București. La început am lucrat în multe redacții fără să iau un ban, ulterior am acumulat experiență și mai luam câte ceva. Am fost în redacții de presă scrisă și online, în radio și televiziune. Am avut norocul de oameni care m-au susținut, m-au ajutat în situații dificile și m-au încurajat. E adevărat că mi s-au închis multe uși, au existat oameni care au dat cu piciorul în visele mele, unii m-au înjurat de mama focului, alții m-au folosit doar pentru binele lor. Au fost niște lecții de rezistență care m-au făcut să merg mai departe”, a dezvăluit el.

Mircea subliniază că „fără provocări nu crești profesional” și „este important să fii bun în ceea ce faci, să nu te lași bătut niciodată, să fii deschis la schimbări și să te adaptezi, să faci uneori un milion de lucruri și să le reușești pe toate, să spui mereu că poți să faci chiar dacă nu poți, te descurci tu ulterior, trebuie să știi să comunici cu oamenii, să-ți placă ceea ce faci și să înveți să zâmbești cât mai mult”. „Este o vorbă care spune că trebuie să „arzi” la orice zi din oră și din noapte pentru pasiunea ta. În prezent, pasiunile mele pentru care „ard” sunt călătoriile și televiziunea”, a precizat el.

Jurnalistul consideră că pentru a avea succes în tot ceea ce faci – „trebuie să te arunci cu capul înainte în provocările vieții, muncește, fii ambițios, fă-ți prieteni în domeniul în care vrei să lucrezi, iar norocul îți va bate la ușă”.

SHOK.md

Foto: arhivă personală

 


MAI 18, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...