FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

E masterandă și manager general la o BANCĂ din SUA! Mariana Duplava: „E greu, dar se poate” FOTO//

Marina Duplava este tânăra din Republica Moldova care face masterat în Business și Marketing în SUA și este managerial general la o bancă din Chicago.

Pentru SHOK.md, tânăra a oferit mai multe detalii despre studiile sale, cum a reușit să ajungă manager, dar și cum le îmbină și a mărturisit că de mică visa să ajungă în SUA.

Acum doi ani, am mers în vacanța în Seattle şi de atunci am înțeles şi mai mult că merita să încerc să aplic la studii în SUA… Am ajuns în SUA cu ajutorul mamei, desigur…îi mulțumesc tare mult”, a dezvăluit Mariana.

Ea a precizat că studiază la Universitatea „Northwestern University” din statul Illinois, oraşul Evonston. „Studiile durează doi ani și sunt cei mai frumoși ani de universitate pentru mine. Specialitatea Business marketing în SUA costă extrem de mult. Taxele anuale pentru un student sunt de aproximativ $40,000, însă costurile pentru masterat sunt mult mai mari. Diferența dintre costul real și taxă, pe care o plătește studentul, este suportată, în general – atât de universitate, cât și de statul american. Statul american însă nu plătește pentru studenții internaționali (noroc că, am cetățenie americană) ?, Așadar, doar foarte puține universități își permit să accepte studenți internaționali, pentru că trebuie să suporte integral aceste cheltuieli…”, a explicat ea.

Studenta a recunoscut că ajutorul financiar și bursele de merit sunt puține și chiar dacă există, atunci sunt limitate. Astfel, Mariana a început și să muncească în paralel – în calitate de operator la o bancă din Chicago.

„Am ajuns la acest job cu ajutorul unui bun prieten din SUA, care m-a ajutat foarte mult. Desigur că, nu era uşor la început…dar asta a fost în trecut. La început eram operator la „Wintrust Bank Chicago”, dar, recent, am mai urcat o treaptă în carieră – am ajuns manager general, tot în cadrul aceleiași bănci”, a declarat ea, precizând că, anterior, a lucrat în domeniu și în Moldova.

Jobul său constă în coordonarea activităţilor de retail ale Băncii Chicago. E greu să combini studiile cu munca, dar dacă îți dorești le faci pe toate. E greu la început, apoi – te obișnuiești”, a precizat Mariana.

Tânăra a spus că, atunci când are timp liber, îl dedică oamenilor dragi și călătorește în statele vecine.

Totodată, Mariana a spus că s-ar simți un om împlinit dacă familia i-ar fi alături. „Familia este la mii de kilometri. Ne vedem o singură dată pe an (bine că este skype)?”, a adăugat ea, exprimându-și speranța că într-o zi își va aduce familia în SUA.

Ce ține de revenirea în Moldova, tânăra a spus că vine în luna mai, în vacanță, dar, cel mai probabil, este ultima dată când mai vine, deoarece se va stabili definitiv peste ocean.

Cristina GUREZ

Foto: arhivă personală  


MAI 23, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...