FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

Îl face FERICIT! Deputatul Constantin Țuțu face dezvăluiri despre MAREA SA DRAGOSTE! FOTO//

Deputatul democrat Constantin Țuțu, campion mondial, este pasionat de motoare. Această dragoste a apărut în viața sa încă din fragedă copilărie și a devenit tot mai puternică în timp, iar de când a devenit politician, recunoaște el, are mai puțin timp pentru hobby-ul său.

Pentru SHOK.md, deputatul a vorbit despre pasiunea sa pentru motocicletă, viteză, când și-a procurat prima motocicletă, cea mai lungă distanță parcursă pe două roți, dar și alte aspecte curioase și necunoscute de publicul larg.

„Pasiunea mea pentru motociclete a început pe vremea când aveam 3-4 ani. Mă uitam încântat și uimit la acest ghem de fiare care prinde atât de multă viteză, într-un timp atât de scurt.

Prima motocicletă în familia noastră a apărut când eram mic. Tata era pasionat la acea vreme de motociclete și ne-a transmis această pasiune și nouă. Deloc întâmplător, fratele meu Grigore și-a cumpărat mai târziu o motocicletă neagră Ural, cu care făcea senzație. Impresionat… e puțin spus. Eram pur și simplu atașat de motocicleta fratelui meu. Îl rugam să mă plimbe toată ziua și eram sigur că imediat cum mă fac mai mare voi merge să îmi i-au permisul pentru categoria “A”.

Senzația de libertate. Asta oferea fiecare escapadă cu motocicleta. Chiar dacă traseul pe care îl făceam, însemna doar până la câmp și înapoi.

Prima experiență la volanul unei motociclete a fost la 13 – 14 ani. Îmi amintesc și acum modelul. Era un Minsk, împrumutat de la un vecin și am explorat cu ea toate dealurile de la Băcioi.

tutu 8

Mi-a plăcut viteza, dar am fost mereu precaut și foarte atent.

Prietenul meu Alexandru, care era vecinul meu și ne antrenam la Muai-Thai în sala din Chișinău, avea o motocicletă Jawa și mi-o împrumuta pe la 16 -17 ani. Mă plimbam, de obicei, singur și aveam impresia că sunt cel mai norocos. Dar o făceam pe drumuri lăturalnice, pentru a nu pune în pericol viața mea și a altora.

Prietenii mei au avut ghinionul să fie controlați de poliție. Urmau apoi procese verbale, amendă, discuții cu părinții, motocicleta reținută …

Ziua cea mare a venit când am împlinit 18 ani. Mi-am luat permisul, categoria „A” și aveam dreptul să urc oficial la volanul unei motociclete. Atunci mi-am procurat prima motocicletă, o Yamaha R1, luată la mâna a doua. Bucuria că este doar a mea și pot merge unde vreau, mă făcea cel mai fericit.

N-o să uit niciodată când mergeam la antrenamente dimineața și seara, și petreceam tot timpul cu ea. A fost o perioadă în care am învățat să fiu responsabil în trafic.

Primul și ultimul meu incident în trafic a avut loc cu vreo 10 ani în urmă. Eram în Băcioi și, pe drum spre ieșirea din comună, avem un drum cu două dealuri care veneau unul după celălalt. Fiind rouă și având viteză, am întâlnit pe mijlocul drumului o cireadă de vaci. Atunci a trebuit să decid repede ce fac. Fie intru în vaci, fie cotesc în lanul cu porumb. Am ales, evident, a doua variantă. Spre norocul meu, lucrurile s-au încheiat cu bine.

tutu 4

Modelele pe care le-am avut ulterior mi-au oferit satisfacția unor curse pline de adrenalină și o stare care nu poate fi descrisă în cuvinte.

Mă interesează ce apare nou pe piața motocicletelor. Îmi plac știrile din acest domeniu și le citesc cu mult interes.

Sunt pasionat de modelele: Suzuki, Honda, Kavasaki Ninja. Am condus fiecare dintre aceste modele și vă pot spune cu certitudine că fiecare are ceva special, care le face unice într-un fel. Nu m-am atașat, însă, iremediabil de un model anume.

Cea mai mare distanță pe care am parcurs-o cu motocicleta a fost din Chișinău și până la Odessa. Am mers împreună cu mai mulți prieteni și traseul parcurs a fost unul impresionant. Te puteai strecura pe cele mai scurte porțiuni de drum și chiar am ajuns foarte repede.

De când am devenit deputat, această pasiune a trecut pe planul secund. Nu-mi mai permit atât de mult timp liber. Se întâmplă ca o dată sau de două ori pe lună să mai scot motocicleta pe traseu. Recent, împreună cu prietenii mei din copilărie Alexandru și Vladimir, am ieșit la o scurtă plimbare cu motocicletele din oraș și până la Băcioi.

Pentru  cei care vor să conducă o motocicletă… e important să aveți un permis de conducere, să fiți echipați corespunzător, având haine comode și adecvate, să anticipați ce se va întâmpla în trafic și să-i instruiți și pe pasagerii dvs. atunci când decideți să mai luați pe cineva alături. Și, foarte important, maximă prudență la drum!

Eu îi încurajez pe toți cei care au pasiuni, indiferent de domeniul din care fac parte, să găsească timp și să savureze fiecare moment al pasiunii lor. Plăcerea de a face ceea ce vrei, fără obligați și constrângeri, te face un om fericit”, a povestit parlamentarul.

SHOK.md


AUG 11, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...