FRESH
Horoscopul primăverii 2021: ce te așteaptă, în funcție de zodie, în ...
Va prezenta piesa pentru „Eurovision Song Contest 2021” în Rusia! ...
Katharine McPhee și David Foster au devenit părinți. Actrița i-a dăruit ...
49 de ani și tată a 7 copii! Marina Cârnaț și-a felicitat soțul cu ...

INTERVIU// Actorul Cătălin Lungu: „Eu cred în magicul „Vreau!”. Dacă vrei într-adevăr, succesul trebuie să vină!”

Actorul Cătălin Lungu, care, recent, a lansat în mediul virtual proiectul #ZeroDoi, a acceptat să ofere un interviu pentru SHOK.md, în cadrul căruia a răspuns la întrebări despre activitatea sa, dar și ce țin de alte aspecte.

SHOK.md: Care sunt cele mai mari avantaje, cât şi dezavantajele meseriei de actor?

Cătălin Lungu: Sunt în perioada în care actoria mi se arată doar cu avantaje. Este exact ca atunci când ești îndrăgostit. Primul și cel mai mare avantaj constă în oamenii care mă înconjoară, oameni inteligenți, oameni care iubesc frumosul, de la care înveți, nu numai meserie.

SHOK.md: Ce calităţi trebuie să întrunească un actor bun?

C.L.: Din punctul meu de vedere, actorul bun, actorul contemporan, trebuie să vrea să cunoască, să fie dornic să descopere. Lucrul ăsta îl poate valorifica mai mult decât ar face-o talentul, în care unii cred, iar alții – nu. Actorul bun trebuie să vrea.

SHOK.md: Ce actor te inspira?

C.L.: Sunt mai mulți actori pe care îi admir și care mă și inspiră. Nu o sa enumăr toate stelele de la Hollywood, pentru că risc să fiu patetic. O să zic că sunt, pur si simplu, fascinat de Konstantin Raikin sau Sergei Makovetsky, Maksim Averin, Evgheni Mironov, actrița Evgeniya Kregzhde. Iar din actorii români o să-i numesc pe Marius Manole – un exemplu de muncă și atitudine, Dorina Chiriac – de care am reușit să mă îndrăgostesc și ,nu în ultimul rând, Mihai Bendeac, care mi se pare superb în ceea ce face. Bineînțeles sunt o mulțime de alți actori talentați care mă inspiră, ei sunt doar primii care mi-au sărit în minte.

SHOK.md: Actoria, a fost un vis de mic copil? Ce îți doreai în copilărie?

C.L.: Nu a fost un vis, a fost o chestie care a venit firesc, părinții mei sunt ambii actori, am crescut în culisele teatrului, ce era să mă fac? Poate dacă creșteam pe holurile de spital, învățam la medicină acum.

SHOK.md: Împreună cu producătorul Radu Sârbei, aţi lansat în mediul virtual proiectul #ZeroDoi. Îți este greu sa intri in pielea personajelor?

C.L.: Da, într-adevăr, am ieșit și noi la lumină. Ne cerem scuze dacă am deranjat pe cineva. E de la caz la caz. Am spus-o și-o mai repet, nu sunt încă la etapa la care să fac o treaba super profesionistă, sper că pe parcurs să am mai mult timp pentru ca să studiez personajul, să-mi asum personajul, să trăiesc personajul și multe alte chestii actoricești care să mă facă mulțumit, în primul rând pe mine.

SHOK.md: În rolurile căror politicieni din Moldova ai intrat până acum? Care e cel mai greu, dar – cel mai ușor rol/politician?

C.L.: Se pune un accent prea mare pe politică așa că o sa încerc să mă eschivez de la întrebare ca să nu mai dau un plus de importanță acestor oameni. Unicul motiv pentru care parodiez politicieni este din cauza sau poate datorita faptului că doar ei îmi apar pe TV și net.

SHOK.md: SHOK.md: Ai avut eşecuri?

C.L.: Nu. Dar am făcut Hamlet în anul II, nu mai vreau!

SHOK.md: Care a fost cea mai mare provocare în viața ta?

C.L.: Crede-mă, sunt blocat la aceasta întrebare.

SHOK.md: Ce rol ți-a plăcut cel mai mult?

C.L.: Orice actor o să-ți răspundă ca mine, la toate rolurile, pentru că a muncit, în egală măsură, la fiecare din ele!

SHOK.md: Care e rolul visurilor tale?

C.L.: Sunt la vârsta la care vreau să lucrez la orice. Toți se vor Hamlet.

SHOK.md: Actoria aduce bani sau mai e nevoie de un job?

C.L.: Te rog, sună-mă peste câțiva ani și mai pune-mi încă o dată întrebarea asta, pentru că acum nu știu ce să-ți zic! Apropo, daca nu răspund, să știi că, cel mai probabil, mi-am vândut telefonul ca să-mi cumpăr ceva de mâncare.

SHOK.md: Cum arată femeia ideală în viziunea ta?

C.L.: Mi-am adus aminte de un video de pe net postat de Ada Milea. E o întrebare atât de categorică încât nu o să-ți pot răspunde. Nu știu, să fie drăguță, inteligentă. Te rog, nu mă pune să fiu atât de banal!

SHOK.md: Care e cheia succesului?

C.L.: Eu cred în magicul „Vreau!”. Dacă vrei într-adevăr, succesul trebuie să vină!

SHOK.md: Ce rol nu ai accepta niciodată?

La pofta de scenă pe care o am acum aș juca tot ce mi se dă, chiar și copacul din planul III. Am zis, vreau să muncesc cât se poate de mult!

SHOK.md: Te vei implica vreodată în politică?

C.L.: Când eram mic, ziceam că vreau să fiu  „Prezident” , nu e o greșeală, așa ziceam, „prezident”.  Nu am nici un plan în direcția asta. Dar, cine știe…

SHOK.md: Unde te vezi peste 7 ani?

C.L.: Mi se pare că fac o promisiune atunci când răspund la astfel de întrebări. Sper să fiu sănătos, hai c-am luat-o bătrânește. Dacă e să fiu serios, mă văd făcându-mi meseria, cum pot eu mai bine. Mă văd pe scena, mă văd interpretând un personaj sau copacul din planul III.

SHOK.md: Iți mulțumesc!

Cristina TOMAC/stagiară

 


IUN 22, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII