FRESH
„Koncenîi, dinți numărați și familie” - războiul declarațiilor între ...
(foto) Au evadat în sânul naturii. Igor Dodon și soția sa, profită ...
Italia blochează accesul copiilor la TikTok, după ce o fetiţă a murit, ...
Cele mai serioase și organizate zodii

INTERVIU// Elvira Tudose: „A fi instructor fitness și antrenor personal a fost un vis pe care l-am realizat cu multă muncă, ambiție și mișcare”

Elvira Tudose (Blîndu) și-a schimbat viața și-n plan personal, și profesional. S-a căsătorit și s-a stabilit cu traiul în România, astfel renunțând la activitatea din televiziunea din Republica Moldova și, ulterior, a devenit antrenor de fitness. Într-un interviu pentru SHOK.md, Elvira a povestit cum e să trăiești peste Prut, să urmezi și să promovezi un mod de viață sănătos, dar și cum să îndrăgești sportul. 

SHOK: Elvira, deja de o perioadă bună de timp, ne vei spune tu cât mai exact, ai trecut Prutul și te-ai stabilit acolo. Ce te-a determinat să te muți încolo și cum e viața în România?

Elvira Tudose: Așa este. De un an și jumătate, diminețile îmi savurez cafeaua în inima României, iar serile – un metrou aglomerat îmi scurtează drumul spre casă. Să mă simt acasă aici mă face el, bărbatul pe care am decis să-l urmez cu inima. Știam că voi face acest pas încă din momentul când ne-am cunoscut și s-a legat acea chimie ideală între noi doi – acea conectare la toate nivelurile: mental, emoțional, fizic. Cât despre viața în România…este mult mai frumoasă și intensă decât mi-aș fi putut imagina.

SHOK: Recent am aflat că te-ai reprofilat – ai devenit antrenoare de fitness. De unde și până unde ai ajuns la această meserie?

E.T.: A fi instructor fitness și antrenor personal a fost un vis pe care l-am realizat cu multă muncă, ambiție și mișcare. Povestea mea a început de la dorința disperată de transformare. Afirm cu mândrie că mi-a reușit să realizez o parte din acest obiectiv. Sportul mi-a schimbat viața, iar copila care își ascundea „colăceii” sub volănașe, astăzi este femeia care ia parte la prezentări de modă, îmbracă cu îndrăzneală orice rochie, se privește cu încredere în oglindă și ajută oamenii să poată face la fel. Sportul m-a făcut să înțeleg că pot tot, trebuie doar să am răbdare, timp și determinare. Iar la bază stă deviza mea – nimic fără Dragoste, Disciplină și Dumnezeu!

80953776_461539901460298_2819438247896154112_n

SHOK: La început când te-ai mutat acolo, ai fost implicată și în alte activități – precum filmări în spoturi… Ce experiențe ai trăit, cum a fost? Mai accepți și acum roluri în spoturi publicitare?

E.T.: Filmările sunt acele deserturi pe care le savurez atunci când mă satur de salate   Mereu am făcut asta. La Chișinău o făceam la nivel profesionist, aici – amator. E simplu. De câteva ori pe săptămână îmi vin invitații la casting. Dacă îmi place rolul, condițiile și remunerația, firesc, aplic, dacă nu, aștept ceva mai bun. A fost o perioadă când pe Kanal D mă vedeai într-un promo al unei emisiuni, pe Pro TV într-un spot social iar pe Kiss făceam publicitate unei rețele mobile. E o experiență unică.

SHOK: Dar cum rămâne cu jurnalismul, or la Chișinău erai expertă în showbiz și chiar ai moderat emisiuni în domeniu?

E.T.: Jurnalismul rămâne… To be continued. Nu cred că voi reveni la showbiz, dar un proiect despre un stil de viață sănătos mi s-ar potrivi mănușă. Transmit acest gând în Univers, iar până se aliniază planetele, îmi propun să învăț mult, să cresc și să devin un cineva în industria fitness-ului, cineva capabil să schimbe în bine cât mai multe vieți.

SHOK: Dacă e să compari televiziunea cu sportul, ce asemănări și deosebiri găsești? Care domeniu îți e mai drag?

E.T.: Atât televiziunea, cât și domeniul în care activez acum înseamnă, mai întâi de toate, munca cu oamenii. Pe cât de frumos, pe atât de greu poate fi uneori. Apoi dăruirea, sacrificiul, trezirea cu noaptea-n cap și săptămâni la rând de muncă în care nu ai auzit de weekend sunt alte lucruri importante pe care trebuie să ți le asumi, dacă iei decizia să faci una dintre aceste meserii. În cazul ambelor ai obligația să arăți excepțional, pentru a servi drept exemplu pentru oameni. Astfel, ajungem la concluzia că un stil de viață sănătos stă la baza acestor două domenii: televiziunea și sportul. Iar ceea ce făceam la tv diferit de ceea ce fac acum în sport, era să mă întrec cu colegii din redacție la mâncat ciocolate. Cică, îmbunătățeam memoria.

SHOK: Cum e noul job: ce program ai, în ce constă, unde activezi, cine sunt cei pe care-i antrenezi?

E.T.: În prezent activez și fac antrenamente în două săli din București. Sunt foarte matinală, iar la acest fapt mă motivează oamenii mei. Așa le zic clienților mei, pe care îi tratez egal, indiferent de pătura socială din care provin. Fie că este vorba despre un elev, un avocat, un medic sau om de afaceri, atâta timp cât au încredere în mine, au făcut cea mai bună alegere.

SHOK: Cât a durat și cum a fost calea până a ajunge la titlul de antrenor? Ce a fost cel mai greu?

E.T.: În prima fază, am făcut școala de Instructor Fitness de la Fitness School Education. Aceasta mi-a dat dreptul să predau ore de aerobic grupurilor formate din mai multe persoane. După o perioadă, am simțit necesitatea de schimbare și am mers la cea mai bună școală de antrenori din București – Fitness Scandinavia. Aici am obținut atât o bază extraordinară de pornire în antrenamentele unu la unu, cât și vaste cunoștințe în corectarea deficiențelor posturale. Toate acumulate la un loc – m-au completat și am devenit un antrenor integru cu acte în regulă.

80688430_667980850273376_6475863135273091072_n

SHOK: După cum recomanzi și tu… apa e foarte importantă și alimentația. Care e regimul tău alimentar, ce alimente ai exclus sau poate ai inclus? Pe ce mizezi și ce recomanzi în alimentație?

E.T.: Schimbarea mea a început în urmă cu doi ani și e încă în proces. La bază stă o alimentație sănătoasă și variată, 4-5 antrenamente intense pe săptămână si odihnă suficientă. Aceștia sunt factorii ce îmi oferă echilibru în viață și mă ajută să îmi mențin o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Cât despre o recomandare…aș avea una pentru toate femeile care se neglijează și care și-au pierdut încrederea în sine din cauza câtorva kilograme în plus. Începe să-ți schimbi viața astăzi! Fie că vei opta pentru o masă sănătoasă, pe care o vei repeta și mâine, poimâine, fie că vei merge la sală să îți achiziționezi un abonament sau vei ieși la alergat în parc. Nu uita că orice vei face, e mai bine decât să nu faci nimic. Iar dacă ai nevoie de ajutor – cere-mi-l și ți-l voi da!

Cristina GUREZ
Foto: arhivă personală


DEC 28, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...