FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

(INTERVIU) Fotografa Alex LITT: „Pot arată magia corpului dezbrăcat fără nici un indiciu de vulgaritate”

A obținut mai multe premii internaționale și deține lucrări impresionante. Este vorba despre fotografa Alex Litt, care se specializează în fotografia nud și se bucură de mare succes. Într-un interviu pentru SHOK.md ea a vorbit despre fotografia nud, cine sunt modelele ei, ce premii a obținut până acum, dar și ce planuri are.

SHOK: Alex, în ultima perioadă, în calitate de fotografă, ai reușit să obții premii la două concursuri internaționale. Cum se explică lucrul acesta și ce înseamnă pentru tine aceste premii?

Alex Litt: E adevărat, în ultimele luni am obținut premii la concursuri internaționale, dar nu pot găsi altă explicație decât pasiunea pentru ceea ce fac și suportul enorm al celor apropiați. Aceste premii sunt confirmarea că am lucrat mult, am crescut în arta fotografică și nu mă voi opri la nivelul acesta. Am și mai multe planuri, curând veți afla despre ele 😉

SHOK: La ce concursuri ai mai participat anterior și ce premii/diplome ai obținut?

A.L.: Primul meu concurs internațional a fost FAPA 2015-2016 (Fine Art Photography Awards), acolo am fost nominalizată la categoria portret (Nominee la categoria portrete) cu fotografia mea preferată din toate portretele pe care le-am făcut. Apoi am participat la Black and White Spider Awards, ediția a XI-a, unde am fost decorată cu Mențiune de Onoare la categoria nud (Honorable Mention in Nude Category). Cu aceeași fotografie, dar colorată am obținut Mențiunea de Onoare la IPOTY 2016 (International Photographer of the Year), iar în cadrul International Color Awards, ediția a X-a, am obținut locul III. Acum aștept rezultatul încă a unui concurs, tot cu această fotografie 🙂

litt (5)

SHOK: De altfel, când a început drumul tău în arta fotografică și, mai ales, fotografia nud? De ce, totuși, nud?

A.L.: Deja fotografiez de 3 ani, dar nud am început să fotografiez aproximativ 2 ani în urmă. Au fost experimente cu prietenii mei, care nu au avut experiență în nud, la fel ca și mine de altă parte, dar aveam multă dorință de a încerca ceva nou.

Frumusețea pură a omului și corpului în artă mereu atrage atenția, m-am îndrăgostit de ea făcând studii la școala de artă. Îmi amintesc o situație când am fost înaintată de liceu la olimpiada de desen: am pictat o femeie frumoasă dezbrăcată cu aripi de înger. Din păcate, n-am fost apreciată în mod serios, deoarece eram „prea mică pentru a desena așa ceva”. Dar, totuși, mi-am găsit locul în această tematică, fiind mai matură și având camera foto.

SHOK: Cât timp ți-a luat până să ajungi la fotografii demne de premii internaționale?

A.L.: Timp de un an de zile încercam diferite genuri de fotografii până când am făcut un portret, care a fost nominalizat la premiul internațional, dar totuși, cred că trebuie să fac o poză și mai bună pentru a obține locul întâi 😀

litt (2)

SHOK: Fotografia nud – în Moldova? Cum e percepută aici și ce ar trebui să se schimbe la acest capitol?

A.L.: Mi se pare că Moldova are un potențial mare în acest domeniu, trebuie să dezvoltăm arta fotografică în categoria nud. Da, frica de a poza dezbrăcat persistă, dar, totuși, interesul și dorința de a încerca ceva nou și neobișnuit câștigă. Este nevoie doar de un lucru important – să iubim reflecția noastră în oglindă și să nu fugim după idealuri false. Și, desigur, să nu dăm voie gândurilor – „Dar ce vor spune ceilalți?”- să ne subjuge.

SHOK: Cine sunt modelele tale? De obicei tu propui să faci poze nud sau ai cereri?

A.L.: Modelele mele sunt oameni obișnuiți de vârstă diferită și sex. Mai des eu caut modele pentru proiecte concrete, dar și oamenii, care vor să facă fotografii nud sau să participe în proiectele mele, scriu și propun candidatura lor. E plăcut, deoarece aceasta înseamnă că oamenii care deja au lucrat cu mine oferă recomandări prietenilor. Ei au încredere – iar acesta e cel mai de preț premiu pentru un om al artei. E cel mai mare compliment!

litt (3)

SHOK: Fotografia nud aduce bani, e un job sau…?

A.L.: Ca și fotografia lifestyle, care e un job principal, fotografia nud îmi aduce clienți și, desigur, bani. Dar mai des în cadrul acestor proiecte pot realiza ceva extraordinar și, desigur, pentru aceste lucrări sunt alte condiții.

SHOK: Cu ce te mândrești până acum și ce ți-ai dori să reușești pe viitor?

A.L.: Sunt mândră că pot să cresc în arta fotografică nud, acum nu am nici o restricție – sunt matură, sunt femeie, pot arată magia corpului dezbrăcat fără nici un indiciu de vulgaritate, deja am câștigat încrederea chișinăuienilor.

Cât despre planurile pe viitor – le veți afla curând – îmi place să acționez, dar nu să vorbesc mult fără rezultat ;).

Cristina GUREZ

Foto: arhivă personală


MAR 18, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...