FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

(INTERVIU) Romanița TOMA: “Nu îmi imaginez să fac altceva decât să cânt”

Pe Romanița Toma majoritatea o cunosc încă de pe vremea când era copil, vocea ei fiind oferindu-i un loc binemeritat în showbiz. Ce s-a schimbat în ultimii ani în viața interpretei, pe când un nou produs muzical, ce planuri are, dar și cum e viața ei la București, aflați în interviul acordat pentru SHOK.md.

SHOK: Romanița, recent ai lansat o piesă nouă. Care a fost reacția publicului, cum a fost primită piesa?

R.T.: Cu puțin timp în urmă, am lansat o piesă nouă în colaborare cu Artur Corcodel, un tânăr compozitor foarte talentat, care a înțeles bine cum ar arăta piesa potrivită stilului meu de interpretare și redare. Piesa se numește ,,Cand ne-am iubit”. Publicul de acasă și cel din România a reacționat pozitiv la mesajul și interpretarea piesei. Deși textul este în limba română, am primit multe feedback-uri pozitive și de la cei de peste hotare. Mai nou, piesa este difuzată și la un post de radio din Belgia.

r5

SHOK: Spuneai că dacă piesa se va bucura de succes și publicul va cere, vei realiza și un videoclip. Te-ai mai gândit la acest aspect, ce ai decis?

R.T.: Referitor la un videoclip, încă e la fază de discuție. Nu am decis încă nimic. Este un pas destul de important, care are nevoie de un pic de timp. Acum am în plan să mai lansez câteva piese până în vară, și piesa care o să fie mai reprezentativă pentru mine se va bucura de un videoclip.

SHOK: Apropo, o bună perioadă de timp ai dispărut din showbiz-ul autohton. Cu ce te-ai ocupat în tot acest timp?

R.T.: Nu consider că am disparut definitiv din showbiz-ul autohton.  Între timp am făcut și fac în continuare piese noi, pe care le lansez la posturile de radio și TV de acasă. Am participat la diverse concerte, dar mai rar, pentru că deja de 5 ani sunt în București, unde îmi fac studiile.

r4

SHOK: Acum, am aflat că, îți faci studiile la București. De ce anume București și ce studiezi?

R.T.: Am ales capitala României, București, pentru că există mai multe posibilități de a te face văzut și auzit, există un public mai divers și mai experimentat. Îmi doream să fac artă, și am aflat că în București există o facultate de teatru foarte bună, unde au absolvit cei mai mari actori din România. Am avut onoarea să fiu în clasa  actorului Florin Zamfirescu. Sunt absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, facultatea actorie. A fost o alegere potrivită pentru mine, pentru că m-a dezvoltat ca și artist complex. Am jucat în câteva piese de teatru, cum ar fi ,,Servieta de Doc” ; ,,Frații Karamazov”. Respectiv am fost invitată la evenimente culturale din București, în calitate de interpretă și moderatoare. În prezent sunt studentă la master, facultatea de științe politice.

r3

SHOK: Muzica rămâne o pasiune sau vrei să devină meseria ta de bază? De ce?

R.T.: Cu muzica am crescut, prin muzică eu comunic cu cei din jur, transmit sentimente, gânduri, mesaje celor care iubesc frumosul. Nu vreau să vorbesc despre muzică doar ca și pasiune, este ceva mult mai mult, este cea de-a doua persoană care trăiește în sufletul meu. Muzica a devenit deja de 15 ani meseria mea, și nu îmi imaginez să fac altceva decât să cânt.

SHOK: Și dacă tot vorbim de pasiuni, cu ce își ocupi timpul liber, ai un hobby?

R.T.: Timpul liber îmi place să îl petrec împreună cu familia mea sau alături de prieteni. Cu familia îmi place să merg la pescuit, la cules ciuperci sau struguri. Îmi place să brodez în timpul liber, am contribuit la brodarea iei mele și am și o colecție mică de papioane brodate. Recent, am descoperit că am și pasiunea de a călători, de a vedea minunile Pământului.

r2

SHOK: Cât de des vii acasă, în Republica Moldova?

R.T.: Acasă, în Republica Moldova, vin destul de des, pentru că dorul de casă te aduce cât mai repede lângă cei dragi.

SHOK: Ai decis deja ce vei face după ce vei absolvi studiile? Unde te vezi?

R.T.: În viitorul apropiat, posibil că voi rămâne în București, pentru că sunt mai multe posibilități în toate domeniile, mai multe posibilități de a învăța ceva nou. Dar sper că, într-o bună zi să revin acasă, pentru că țara noastră are nevoie de noi, tinerii specialiști cei care vom transforma Republica Moldova într-un stat puternic și prosper.

r1

SHOK: Pe când planifici să lansezi un nou produs muzical? Și despre ce?

R.T.: Următoarea piesă sper să apară în primăvară. Încă nu știu exact despre ce va fi, dar posibil că despre tema actuală – dragostea.

SHOK: Dar la capitolul viață personală, cum stau lucrurile? Cum arată bărbatul ideal în viziunea ta?

R.T.: Referitor la viața personală, sunt bine. Am persoana iubită mereu lângă mine, care mă susține, mă iubește, mă respectă și mă face fericită. Bărbatul ideal, după părerea mea, trebuie să fie unul creativ, plin de entuziasm, care caută mereu perfecțiunea, cel care, zi de zi, face femeia de lângă el să fie fericită.

SHOK: Totuși, care e istoria prenumelui tău? De ce – Romanița?

R.T.: Numele meu mi-a fost dat de către scumpii mei părinți. Romanița este o dezmierdare de la numele Romina. În perioada când m-am născut, în topul muzicii de atunci era frumoasa interpetă Romina Power. Chiar de atunci, mama s-a gândit că pe fiica ei o va numi Romina, și va fi frumoasă, cu părul lung și, desigur, va cânta pe scenele mari ale lumii. Așa și s-a întâmplat, doar că puțină lume cunoaște că primul meu nume este Romina, pentru că atât în familie, cât și în scenă sunt Romanița. Ce ține de scena de acasă, publicul mă cunoaște de când aveam doar 5 ani, apoi la 10 ani am susținut un concert frumos alături de interpreți vestiți din Moldova. Iar cei 20 de ani ai mei i-am sărbătorit la fel – întru-n spectacol inedit împreună cu cei dragi.

 rom

SHOK: Ce dorințe și planuri ai pentru 2016?

R.T.: Pentru anul 2016, îmi doresc, în primul rând,  să absolvesc cu brio facultatea, unde studiez acum. Să cresc pe plan profesional. Să vin cu cât mai multe piese în repertoriul meu ca să mă fac auzită și apreciată de publicul de acasă, dar și cel de peste hotare. Îmi doresc să pot să fac și mai multa lume fericită.

Cristina GUREZ

Foto: arhivă personală


FEB 21, 2016 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...