FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

Îți lasă gura apă pe blogul ei culinar! Ana Maria Cojocaru dezvăluie de unde s-a inspirat!

Anne Marie Cuisine este “bucătăria” video a tinerei Ana Maria Cojocaru. Este vorba de un blog culinar extrem de apetisant, cu rețete și sfaturi culinare atât în format video, cât și cu fotografii. Au inspirat-o călătoriile și dorința de a oferi bucatelor multă savoare, studiază literatură de specialitate și pregătește rețete sofisticate, care cer mult timp și pasiune.

Pentru SHOK.md, Ana Maria a dezvăluit de unde a venit ideea blogului, de unde se inspiră când gătește, ce preferă să gătească, dar și alte chestii curioase ”din culise”:

Ideea unui vlog culinar a venit natural. Sufletul meu pereche este un gurmand, dispoziția lui este determinată de la cum și ce mănâncă dimineața. În călătorii puneam accent pe experiente culinare, ne delectam, făceam fotografii. Găteam neaparat când veneau prietenii și le povesteam de originile rețetelor. Era o sete permanentă de a avansa, de a experimenta și plăcerea de a mânca. M-am documentat 5 ani despre alimentație, am fost și vegetariană după ce am lăsat 13 kilograme, am testat mult pe organismul meu. Până la urmă am comasat o parte frumoasă a vieței mele și experințele într-un blog/vlog .

ana

De la idee până la realizare au fost 2 săptămâni, eu devin colerică când am un scop și îmi place viteza. M-am aprins, am adunat echipa și am pornit la drum. Noi ne-am pregătit să avem comentarii negative oricum. Muncim mult pentru o ieșire video. Aproape în fiecare zi mă documentez pe domeniul bucătăriei, într-o săptămână m-am mai ales cu vreo 3 cărți de lecții în bucătărie de la șefi profesioniști. Nu știam cât de bine vom lucra în echipa, în spatele proiectului sunt 5 oameni și nimeni dintre noi nu are experiență de filmări culinare sau de jurnalism. Mă bucur că se crează un stil aparte la video-urile noastre, care nu seamănă cu nimic din ce am văzut, iar asta e datorită colegilor care produc imaginea.

ana1

Am gătit deja 8 rețete: 2 au ieșit, restul sunt la fabrica de montare. Între rețete video mențin activitatea prin rețete scrise cu fotografii. Vom avea în fiecare săptămână garantat câte o rețetă video.

Inspirația este din călătoriile mele, experiențele gustative și din pasiunea mea pentru istorie. Atunci când gătesc o rețetă, citesc despre oriiginile ei, cum s-a creat, dar asta se referă mai mult la bucătăriile tradițională. Acum sunt cu sufletul în bucătăria franceză, care este o adevărată artă, altfel supranumită Haute Cuisine, și chiar e “haute”. Săptămână trecută am gătit un sos timp 6 ore, iar termenii din bucătăria lor sunt ca un dicționar de limbă străină.

ana2

Cea mai mare investiție este nemijlocit pentru echipa de filmare și montare a emisiunii, studioul de fotografie, o bună parte din timpul meu personal, întrucât testez toate rețetele înainte să le facem în fața ecranului, scriu textele caut rețetele și studierea continuă – ceea ce înseamnă cărți costisitoare și multă dedicație. În raport cu cele enumerate – costul produselor pe care le gătim este foarte mic.

Impactul a fost unul foarte pozitiv și de la multă lume necunoscută, am avut multe vizualizări. De asemenea, mulți prieteni mi-au susținut inițiativa, alții mi-au dat sfaturi.

ana3

O da, de la asta a și a început vlogul! De la cea mai frumoasă experiență de gătit, pe care am avut-o în Italia. Am mers acolo în vacanță și am beneficiat de piața și magazinele locale și toate darurile acestei țări: pește, cașcavaluri, legume și ierburi, care nu se găsesc la noi.

Dimineața mea începe cu preparea dejunurilor, lunch-urile le iau în oraș în apropiere de serviciu, cinele le pregătesc mai mult în stilul mediteranian, ele se gătesc ușor și repede, cuptorul și grillul au cel mai mult de lucru la cină. În zilele libere mă delectez cu rețete complicate franțuzești, spre exemplu – croissanturile se gătesc cam 3 zile, nu e complicat, dar mereu trebuie prelucrat aluatul, pâinea și baghetele tot au nevoie de timp. Gătesc și deserturi, dar des le dăruiesc. Am tendința să împart caloriile cu prietenii.

ana4

Mi-aș considera misiunea îndeplinită, dacă aș inspira oamenii să gătească, să savureze viața prin experiențe culinare și să petreacă mai mult în familie. Avem suficient negativism în jurul nostru și consider important să ne schimbăm abordarea pentru timpul care ne este dat să trăim pe acest pământ. Sper ca acest blog să fie un strop de pozitivism, iar oamenii să deprindă să fie fericiți de lucruri simple și cotidiene. Spre exemplu – să bea un ceai și să aibă maximă satisfacție din acea clipă”.

ana5 ana6 ana7 ana8 ana9 ana10 ana11 ana12 ana13 ana14 ana15 ana16 ana17 ana18 ana19 ana20 ana21 ana22 ana23 ana24 ana25 ana26 ana27 ana38

SHOK.md


APR 24, 2016 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...