FRESH
Laurette: „Pentru un milion de euro mi-aș înșela soțul!”. Ce spune ...
Horoscopul primăverii 2021: ce te așteaptă, în funcție de zodie, în ...
Va prezenta piesa pentru „Eurovision Song Contest 2021” în Rusia! ...
Katharine McPhee și David Foster au devenit părinți. Actrița i-a dăruit ...

INTERVIU// Nathaniel Kowalsky: „E imposibil să te dezvolți, dacă nu ai eșecuri…”

Nathaniel Kowalsky este fotograf, stilist, model și jurnalist, iar moda e una dintre marile sale pasiuni. Despre activitățile sale, proiecte, despre tendințe, dar și alte subiecte interesante, el a povestit într-un interviu pentru SHOK.md.

SHOK.md: Care sunt cele mai mari avantaje, cât şi dezavantaje ale meseriei de fotograf, stilist şi model?

Nathaniel Kowalsky: Sunt foarte multe avantaje ale meseriei de fotograf, stilist și model, dar eu apreciez câteva și anume, posibilitatea de a cunoaște foarte mulți oameni noi și interesanți, întodeauna sunt printre primii oameni care văd noile colecții înainte să apară pe podium și în vînzare, posibilitatea de a călători muncind, sunt profesii întrebate oriunde și se apreciază la justa valoare. Printre dezavantaje, cred că, s-ar enumera lipsa de timp liber și un program foarte încărcat, dar atît timp cît iubești ceea ce faci, nu simți nici un dezavantaj.

SHOK.md: Cum reuşeşti să le îmbini pe toate? E dificil?

N.K.: Nu e dificil, chiar e destul de productiv, atunci când ești în pielea fiecărui om din echipa cu care lucrezi, înțelegi mai bine cum să organizezi procesul de muncă ca să fie eficient și începi a vedea lucrurile altfel. În fotografia de modă, e foarte important să vezi imaginea ca un stilist și să înțelegi cum să pozeze un model, atunci lucrul devine mai ușor, iar rezultatul mai frumos.

nathan14

SHOK.md: Ce este un must în această vară la capitolul haine, dar – încălțăminte?

N.K.: Toată Europa a fost cucerită de fuste plisate, print-uri cu plante în junglă, texturi metalice, haine asimetrice și supradimensionale, volane, pantaloni evazați, etc. În materie de încălțăminte, purtăm orice, dacă ne simțim confortabil și combinăm ținuta stilat, eu optez pentru adidași și sandale.

SHOK.md: Ai un stil vestimentar original. Cine sau ce te inspiră?

N.K:  Mulțumesc, nu am o sursă de inspirație anumită, oamenii creativi sunt inspirați mereu, ne inspiră orice inconștient și atunci când creez o ținută – analizez mai multe aspecte, cum ar fi, evenimentul la care merg, timpul de afară, cât de comfortabil mă voi simți, culorile și formele în vogă, mesajul pe care vreau să-l transmit, etc. De obicei pentru evenimente importante colaborez cu designeri și mă îmbrac în creații interesante din colecțiile prezentate. Însă, zilnic, îmbrac ce-mi stă mai bine și în ce mă simt mai confortabil.

SHOK.md: Ce visuri ai avut în copilărie? S-au realizat?

N.K.:  În copilărie visam să devin editor de modă, eram inspirat de podiumuri, designeri, fotografii frumoase și tot ce înseamnă modă, așa s-a născut omul din prezent, devenit editor de modă.

nathan13

SHOK.md: Ai avut eşecuri? Ce anume?

N.K.:  E imposibil să te dezvolți, dacă nu ai eșecuri, uneori erau oamenii în care aveam încredere, alteori – relații abordate greșit, pași făcuți incorect, etc., dar niciodată nu m-am lăsat dezamăgit, am prelungit să-mi realizezi visul.

SHOK.md: Care a fost cea mai mare provocare în viața ta?

N.K.:  M-ai făcut să-mi aduc aminte de începutul carierei, atunci când îmi planificam următorii 5 ani de activitate și cea mai mare provocare a fost să ies din zona de confort și să fiu eu însumi, așa cum îmi doream să fiu demult, doar că mă presau prejudecățile și stereotipurile societății.

SHOK.md: Care e cel mai mare vis al tău acum?

N.K.: Eu mereu visez și îmi realizez visele, nu am un vis stabil, toate visele mele devin planuri și proiecte realizabile, sunt un om al visurilor reale. Atât timp cât nu acționezi, nu are rost să visezi.

SHOK.md: Cum arată femeia ideală în viziunea ta?

N.K: Este femeia fără complexe, care-și trăiește viața cum îi place. Am întâlnit multe femei ideale și mă bucur să le cunosc, sunt foarte puternice, mai puternice decât banalul bărbat moldovenesc.

SHOK.md: Ce te-a determinat să îți schimbi culoarea părului? Care e preferata ta?

N.K.: Era un strigăt al sufletului, eu demult doream să-mi schimb culoarea părului și mi-am planificat bine acest eveniment, iar după ce m-am decolorat, niciodată nu am simțit că am greșit. Îi mulțumesc mult stilistei mele, Alla Tkaciuk, că mereu știe să mă scoată din zona de confort și experimentează ceva nou în capul nou. Culoarea mea preferată rămâne a fi albul (extreme blond), de asemenea – după ce am încercat violetul, a devenit a doua culoare preferată și sunt încrezător că următoarea culoare din capul meu va deveni preferata mea.

SHOK.md: Care e cheia succesului?

N.K.: Pentru mine, cheia succesului este de a fi diferit și niciodată de a nu simți frica riscului.

nathan12

SHOK.md: Totodată faci şi jurnalism, de ce anume jurnalismul?

N.K.: Atunci câfnd îmi planificam viitorul meu, am înțeles că o persoană publică trebuie să știe a scrie bine, din acest motiv prima meserie pe care am încercat-o a fost de jurnalist, după care au urmat studiile în domeniu și multă practică.

SHOK.md: Care e numele tău real?

N.K.: M-am născut Nathaniel Kowalsky. Ce a urmat este o poveste confidențială.

SHOK.md: Care e cea mai mare greșeală în materie vestimentară pe care ai întâlnit-o la sexul frumos?

N.K.: Nu există oameni ideali, greșeli vestimentare mereu întîlnesc, dar realizez că nu toți oamenii sunt născuți pentru a îmbrățișa moda, așa cum o fac eu.

nathan11

SHOK.md: Numește 3-5 persoane publice din Moldova, care consideri că se îmbracă bine? Dar – prost?

N.K.:  Avem foarte multe persoane care se îmbracă bine, așa cum ar fi Ana Ciorici, Daniela Culev, Nicoleta Nucă, Monica Babuc, Nata Albot, etc. Dar care se îmbracă prost îs mult mai multe, printre care sunt politicieni, interpreți, vedete, prezentatori și alții(Nu dau nume).

SHOK.md: Ce nu ai putea face niciodată?

N.K.:  Nu aș putea face o crimă intenționat.

SHOK.md: Te gândești să pleci din Moldova definitiv?

N.K.: Definitiv – nu. Avem o țară frumoasă cu un potențial bun de dezvoltare, iar fiind peste hotare, tare des realizez că Moldova mi-i dragă așa cum este. Oricând și oriunde îi duc dorul.

SHOK.md: Dacă nu ai activa în domeniul modei și jurnalismului, cu ce te-ai ocupa?

N.K.: Cu ce mi-ar fi plăcut și dorit.

SHOK.md: Unde te vezi peste 5 ani?

N.K.: Mă văd pe podiumul din Londra, încheind prezentarea de modă a colecției create de mine. De asemenea, călătorind prin cele mai ascunse și exotice locuri de pe Pământ, încercând lucruri noi.

Cristina TOMAC


IUL 1, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...