Ion Sturza: Știam că va veni leoaica și va rezolva belelele moldovenilor. Durleșteanu: Ivan Mihailovici, deveniți un „postăcel” angajat de un staff electoral

 Ion Sturza: Știam că va veni leoaica și va rezolva belelele moldovenilor. Durleșteanu: Ivan Mihailovici, deveniți un „postăcel” angajat de un staff electoral
0Shares

Imaginea de campanie electorală a Partidului Legii și Dreptății, în care echipa de candidați apare cu un leu la picioare, acesta fiind simbolul formațiunii, continuă să stârnească discuții sarcastice pe Facebook. Fostul premier din anii 90, Ion Sturza a scris că știa că la „un moment dat va veni leoaica și va rezolva toate belelele moldovenilor”. Replica Marianei Durleșteanu, fosta ministră a Finanțelor, cap de listă la Partidul Legii și Dreptății, nu s-a lăsat mult așteptată. Aceasta i-a sugerat fostului coleg de Guvern să nu-și compromită „brandul personal” de dragul de a deveni un „postăcel” al unui staff electoral anumit, scrie SHOK.md cu referire la UNIMEDIA.

„Colegului de echipă de altă dată, Dlui Ion Sturza: Nu Vă compromiteți brandul personal!

Revenirea mea în viața politică a Republicii Moldova, aduce un val de polemici mai puțin obiective, venite din partea diverșilor actori politici și lideri de opinie. Un semnal de alarma care denotă faptul că sunt un concurent incomod este chiar postarea fostului Prim-ministru (1998-1999), Ion Sturza.

Așadar, deși agenda electorală nu-mi permite să urmăresc toate reflecțiile mai mult sau mai puțin relevante, iar altele impertinente sau amuzante, totuși, aș vrea să nu-l neglijez pe un ex-premier.

Regret mult de faptul că de la statutul de discurs diplomatic de altă dată a ajuns să-și valorifice popularitatea prin postarea de imagini neidentificate, care nu au nicio relevanță cu concurența electorală.

Ivan Mihailovici, (așa comunicam când eram colegi în guvernul de la Chișinău) maniera în care încercați să subestimați potențialul echipei mele, vă pune în ipostaza unui simplu „postăcel”, angajat de un staff electoral.

Aveți un statut, care ar trebui să vă ajusteze și prezența în spațiul social media.

Ați urcat, la propriu și figurat, multe pârtii. De ce coborâți acum de dragul unui amuzament de secunde ? Mi se pare, cel puțin, dezonorant.

Dacă ceva vă împiedică să reveniți în politica reală, nu cea de pe Facebook, atunci, cel puțin, nu alunecați spre politicianismul ieftin. În cele din urmă, Vă garantez, că am o echipă solidă și integră, cu care voi resuscita întreaga Moldova, spre deosebire de alți politicieni cu vorbe tari și realizări anemice.

P.S.

Aștept o revizuire a declarațiilor, dacă sunteți un gentleman. Mai cu seamă, că în campania parlamentară din 1998, atunci când erați cap de listă a Mișcării social-politice „Pentru o Moldovă Democratică și Prosperă”, condusă de Dumitru Diacov, se vorbea despre „prințul Sturza.”

Nu Vă compromiteți brandul personal! – un sfat prietenesc”, a scris Mariana Durleșteanu.

Replica vine după o postare sarcastică a lui Ion Sturza ce face aluzie la imaginea de campanie a Partidului Legii și Dreptății, cu un leu la picioarele candidaților la parlamentarele din 11 iulie.

„Să mai zâmbim, sau ce faci dacă nu știi ce să faci

Regretatul fost prim-ministru din perioada anilor ‘90 Ion Ciubuc nu dormea nopțile, iar ziua umbla cu branul după el – cum să acumuleze mai mulți bani la buget?!

Una dintre idei era evidentă – să impună șmecherii din prima linie a „businessului” moldovenesc să-și achite dările la stat. Fie și în galoși. Nu le dau numele, altfel ar trebui să cer copyright de la revista VIP.

Cu acest tip de datornici trebuie să fii atent, să nu-i deranjezi prea tare. Domnul Ciubuc i-a invitat la el în birou la „sfat”, cum să dezvoltăm Moldova. Eu – în grupa de susținere a PM.

Dar…

La un moment dat se deschide ușa și intră o namilă de om îmbrăcat în haine de culoare kaki. În mână ținea amenințător un pistol, la brâu – cătușe. Era renumitul general Alexei. Kartina maslom.

Dar…

Generalul viteaz la declarații pentru presă era însoțit de un dulău cât biroul primului ministru!

După asta, domnul Ciubuc mi-a mărturisit că l-a invitat pe Alexei pe post de sperietoare. Dar câinele a fost în afara imaginației lui.

Evident, nimeni nu a achitat nimic. În schimb, toți s-au amuzat copios.

Eu – nu. Știam că la un anumit moment va veni leoaica… Și va rezolva toate belelele moldovenilor.

Cu drag și simpatie, sănătate să aveți!”, a scris Ion Sturza.

0Shares