Ipostază jenantă pentru un deputat canadian. Aflat într-o toaletă, el a participat la o videoconferință a Parlamentului

 Ipostază jenantă pentru un deputat canadian. Aflat într-o toaletă, el a participat la o videoconferință a Parlamentului

Un deputat canadian, aflat într-o toaletă, a participat la o ședință în format video din cadrul sesiunii parlamentare. Deoarece colegii l-au reclamat, deputatul și-a cerut scuze, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Deputatul liberal Shafqat Ali a participat la o ședință din sesiunea parlamentară dintr-o cabină de toaletă. El a fost reclamat vineri de un parlamentar al Partidului Conservator, după ce colegii au observat fundalul care semăna cu o toaletă din clădire.

Incidentul a avut loc în timpul unei dezbateri asupra unui proiect de lege a unui deputat în Camera Comunelor, unde mai mulți membri au apărut printr-un apel video privat care a fost vizibil doar pentru colegii lor deputați.

Deputatul conservator Laila Goodridge, care a participat personal la eveniment, a reclamat că un coleg al său „ar participa la discuții dintr-o toaletă”. Pe site-ul unui alt parlamentar a apărut informația că un deputat „părea să fie în toaletă”. Acest lucru a dus la un avertisment din partea vicepreședintelui adjunct al Camerei, care a cerut tuturor parlamentarilor să fie prudenți cu privire la modul în care își folosesc dispozitivele video și să fie conștienți de locul în care se află atunci când sunt online.

Discuția despre locul unde se află Shafqat Ali a fost ridicată din nou în sesiunea de luni.

„Cei care au asistat la evenimente l-au văzut destul de clar pe parlamentarul liberal intrând în ceea ce părea a fi o toaletă într-una dintre toaletele bărbaților situate chiar la acest etaj al acestei clădiri. Ușa din lemn, balamalele ușii din oțel inoxidabil și cuierul pentru haine de pe spatele acelei uși… toate păreau destul de familiare. Membrul Parlamentului folosea literalmente toaleta în timp ce participa la o ședință a Camerei Comunelor”, a declarat parlamentarul John Brassard.

Shafqat Ali a fost chemat în Parlament ca să-și ceară scuze pentru gestul lui.

„Iau această problemă extrem de în serios și promit să nu repet niciodată această greșeală”, a spus el.

Vicepreședintele Chris D’Entremont a decis că problema a fost închisă după „scuzele sincere ale domnului Ali”. „Dacă nu trebuie să aveți camera pornită, opriți-o”, le-a reamintit el  parlamentarilor.

Shafqat Ali este al doilea parlamentar liberal, în ultimii doi ani, care este prins într-o situație jenantă la un apel Zoom. Deputatul, un fost agent imobiliar în vârstă de 55 de ani, a fost ales anul trecut pentru districtul de la nord-vest de Toronto.