Irina Begu a câștigat turneul de la Palermo, după ce în semifinale a avut parte de un meci infernal

 Irina Begu a câștigat turneul de la Palermo, după ce în semifinale a avut parte de un meci infernal

Irina Begu (locul 45 WTA) a câștigat turneul WTA 250 de la Palermo după un meci mult mai ușor decât cel de care a avut parte în semifinale. Irina Begu, 31 de ani, a învins-o pe tânăra Lucia Bronzetti (78 WTA), 23 de ani, reprezentantă a gazdelor, în două seturi terminate la egalitate, 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat o oră și jumătate, informează SHOK.md, cu referire la Digi24.ro.  

În schimb, calificarea în finală a Irinei Begu venise, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la capătul unui meci-maraton, epuizant. Ea a învins-o pe spaniola Sara Sorribes Tormo, a patra favorită, cu 3-6, 6-3, 6-4, într-un meci încheiat după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. Irina Begu, a şasea favorită, s-a impus dramatic, după trei ore şi 12 minute de joc desfăşurat pe o temperatură şi umiditate ridicate.

Astfel, Irina Begu a ajuns în a noua sa finală WTA de simplu din carieră, pe care a și câștigat-o. Ea devine a doua jucătoare din România care obține trofeul de la Palermo, după ce Irina Spârlea câştigase acest turneu la simplu în 1994 şi 1995.