Își puneau droguri în rect ca să le aducă în penitenciarul 13: Tranzacțiile aveau loc în WC-urile judecătoriilor

 Își puneau droguri în rect ca să le aducă în penitenciarul 13: Tranzacțiile aveau loc în WC-urile judecătoriilor

Un tânăr în vârstă de 18 ani, a fost reținut de oamenii legii în timp ce ascundea droguri în WC instanței de judecată din Anenii Noi, într-un loc sigur pentru a nu fi depistate de alte persoane, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Potrivit informațiilor, ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații, în conlucrare cu polițiștii din Anenii Noi și procurorii PCCOCS, au demascat o schemă „ingenioasă” de transportare a drogurilor în Penitenciarul nr.13 din mun. Chișinău.

Menționăm că, Penitenciarul nr.13 are și statut de izolator, unde se dețin sub arest preventiv învinuiții și inculpații.

Astfel, zilnic mai multe persoane sunt escortate la organul de urmărire penală sau în instanțele de judecată pentru participarea la acțiuni de urmărire penală sau la procesul de judecată.

În acest context, deținuții cu influență în lumea infracțională și cu un statut superior celorlalți în cadrul Penitenciarului, i-au determinat pe unii dintre inculpați care participă la procesele de judecată, să aducă droguri prin introducerea acestora în rect.

Astfel, polițiștii au identificat o persoană care, preventiv plasa drogurile în WC instanței de judecată din Anenii Noi, într-un loc sigur pentru a nu fi depistate de alte persoane. Inculpatul se ducea la WC, ridica pachetul pregătit și îl introducea în rect. Ulterior, era transportat în Penitenciar, fiind efectuat controlul corporal nu erau depistate obiecte interzise și în acest fel drogurile ajungeau la destinatarii finali.

În urma acțiunilor întreprinse, în instanța de judecată Anenii Noi, la intrarea în WC, a fost reținut un tânăr de 18 ani, originar din Anenii Noi, asupra căruia a fost depistat un tub de seringă cu volumul de 20ml, plin cu marijuană.

Audiat de polițiști, acesta și-a recunoscut vinovăția.

 

La fel, a fost efectuată percheziție la domiciliul persoanei care pregătea drogurile pentru transmitere și care era responsabil de racolarea persoanelor cu rol de curier pentru transportarea și plasarea drogurilor în incinta instanțelor de judecată.

 

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 34 ani, domiciliat în Anenii Noi, anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni (furt, droguri), iar la domiciliul său, polițiștii au depistat și ridicat peste 2 kg de marijuană, obiecte utilizate la ambalarea drogurilor și destinate consumului acestora.

 

Totodată, au fost identificați trei deținuți din cadrul Penitenciarului nr.13, implicați în acest caz, cu roluri bine determinate și stabilite între ei, fiind condamnați pentru mai multe infracțiuni, inclusiv cele legate de droguri, aflați în arest pentru săvârșirea altor infracțiuni.

 

Unul dintre bănuiți a primit arest, iar altul este cercetat în libertate.

 

Conform legislației persoanele  riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și