Italia a confiscat o vilă de peste 100 de milioane de euro care ar aparține pilotului de F1 Nikita Mazepin, fiul unui oligarh rus

 Italia a confiscat o vilă de peste 100 de milioane de euro care ar aparține pilotului de F1 Nikita Mazepin, fiul unui oligarh rus
0Shares

Autorităţile din Italia au anunţat că au pus sub sechestru o vilă de peste 100 de milioane de euro care ar aparține pilotului rus de 23 de ani, Nikita Mazepin. Acesta figurează, alături de tatăl său, Dimitri Mazepin, pe lista oligarhilor ruși sancționați de UE și a fost recent concediat de echipa pentru care concura în Formula 1, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Ordonanţa de punere sub sechestru vizează Vila Rocky Ram din Porto Cervo, de pe Costa Smeralda, în nord-estul Sardiniei, a declarat un responsabil guvernamental.

Conacul respectiv, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, este deţinut de o societate străină atribuită lui Nikita Mazepin, un pilot în vârstă de 23 ani, concediat recent de echipa americană de Formula 1 Haas, şi tatălui acestuia, miliardarul Dimitri Mazepin, patronul companiei de îngrăşăminte Uralchem.

Dimitri şi Nikita Mazepin figurează printre sutele de oligarhi şi parlamentari ruşi incluşi pe lista neagră de Uniunea Europeană.

De la invadarea Ucrainei de către armata rusă, Italia a blocat sute de milioane de euro în imobiliare, inclusiv vile şi iahturi de lux legate de oligarhii ruşi.

0Shares