Jill Biden, vizită în Ucraina. Prima Doamnă a SUA s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui Zelenski

 Jill Biden, vizită în Ucraina. Prima Doamnă a SUA s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui Zelenski

Jill Biden a fost în vizită în Ucraina unde s-a întâlnit cu prima doamnă a acestei țări, Olena Zelenska. Cele două s-au văzut într-un oraș din vestul țării, aflat în apropiere de Slovacia, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Jill Biden a efectuat o vizită de două zile în România, unde s-a întâlnit cu refugiați ucraineni. Prima Doamnă a SUA a fost primită de Carmen Iohannis și de președintele României.

Din România, Jill Biden s-a deplasat în Solvacia, iar de acolo a mers în zona de vest a Ucrainei, unde s-a întâlnit cu soția președintelui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska.

„Vizita Primei Doamne a SUA nu a fost anunțată anterior, din motive de securitate. Este o raritate ca soțiile președinților americani să viziteze zone de război, așa cum este Ucraina”, spune Andrei Negusiu, jurnalist Digi24.

Cele două s-a întâlnit într-un oraș de la granița dintre Slovacia și Ucraina – Uzgorod, o localitate cu peste o sută de mii de locuitori – unde au vizitat o școală și mai mulți copii ucraineni, precum și locuitori strămutați din vestul țării.

„Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească, că războiul a fost brutal și că poporul Statelor Unite este alături de poporul ucrainean”, a declarat Biden.

La ora redactării acestei știri, Jill Biden a părăsit deja Ucraina.

Volume 62%

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și