(video) „Ați dat țara cu capul de asfalt!” Un nou protest la Președinție: „Jos Maia Sandu! Jos Guvernul! Conducerea la răspundere!”

 (video) „Ați dat țara cu capul de asfalt!” Un nou protest la Președinție: „Jos Maia Sandu! Jos Guvernul! Conducerea la răspundere!”

Un grup de manifestanți în frunte cu activista civică Maia Laguta a protestat din nou, astăzi, la Președinție. Oamenii au scandat: „Jos mincinoșii! Jos Guvernul lui Sandu! Conducerea la răspundere!”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Ce se întâmplă în țară se referă la absolut fiecare cetățean, pentru că fiecare din ei este consumator. Actuala guvernare, în frunte cu Maia Sandu și majoritatea parlamentară, Guvernul său, care practic a condamnat toată populația, i-a pus pe toți pe brânci. Maia Sandu, în calitatea sa de prim-ministru al RM aproape jumătate de an a fost obligată să dispună efectuarea auditului la Termoelectrica, în care Guvernul este acționar majoritar, și la Moldovagaz, unde Guvernul deține 35% din acțiuni, să afle ce se întâmplă acolo. Când Maia Sandu a devenit președintă, iar gașca sa a obținut majoritate parlamentară, au fost absolut nepregătiți când au semnat contractul cu Gazprom, idee nu aveau ce trebuie să facă. Vă amintiți cum striga în campanie electorală Maia Sandu: 180 de dolari pentru 1000 de metri cubi de gaz este foarte scump, pe noi ne fură, gazul trebuie să fie mult mai ieftin. Priviți acum cu alți ochi acum declarațiile ei, 600-700, uneori până la 800 dolari ajunge prețul la gaz. Cum a procedat gașca Maiei Sandu? A ales cea mai ușoară cale, acele milioane furate a dat indicație ANRE să includă totul în tarif. Plătiți și zdohniți se numește această politică. Nu pot înțelege poporul, sau aveți o grămadă de bani ascunși sub saltele și aveți unde plăti aceste tarife, oricât de mari ar fi? Noi, pensionarii nu avem de unde plăti”, a declarat activista civică Maia Laguta, în cadrul protestului pe care la organizat, pe scările Președinției.

„Acum de la ecranele televizoarelor ne povestesc că au majorat pensiile. Dar banii de unde? Din buzunarul lor, al milionarilor tineri, pe proiecte de ale lui Soros? Sunt tot banii noștri, dar din buzunarul comun, o datp praxtic ne confiscă pensiile, pentru că practic nici nu ne ajunge să plătim facturile, a doua oară golesc bugetul statului, tot din buzunarul nostru și acoperă toate aceste furturi de miliarde, din contul nostru. Nu sunt dispusă să îi mai răbd 3 an, ba chiar nicio zi, după palma pe care au dat-o întregului popor”, a mai adăugat Laguta.

„Ieșiți, oameni buni, în stradă, că o să zdohnim de foame toți”, a spus o protestatară.

„Jos mincinoșii! Jos mincinoasa Sandu! Jos Guvernul lui Sandu! Conducerea la răspundere!”, au scandat protestatarii.

La 31 ianuarie, Maia Laguta a mai organizat un protest la Președinție, care s-a soldat cu îmbrânceli cu polițiștii ce păzeau intrarea în clădire. „Tarifele și prețurile înapoi. Vrem o bătrânețe decentă. Jos Maia Sandu, jos Guvernul”, au scandat atunci protestatarii.

Citește și