Adio, Lidia Bejenaru! Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a fost condusă pe ultimul drum

 Adio, Lidia Bejenaru! Solista Orchestrei Naționale „Lăutarii” a fost condusă pe ultimul drum

Interpreta Lidia Bejenaru Botgros, solista Orchestrei Naționale „Lăutarii”, a fost condusă, astăzi, pe ultimul drum. Persoanele apropiate, rudele, prietenii, colegii, au venit să îi aducă un ultim omagiu, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Artista își va petrece somnul de veci în Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală, scrie SHOK.MD, cu referire la Unimedia.

La ora 10:00, corpul neînsuflețit al interpretei de muzică populară a fost adus la Palatul Național „Nicolae Sulac”, acolo unde de-a lungul anilor, a susținut sute de concerte.

Pe parcursul a câteva ore,  cu flori, lacrimi de durere și tristețe, familia, colegii de breaslă și toți cei care au admirat-o își-au luat rămas bun de la artistă

Interpreta a fost înmormântată la ora 13.00, la Cimitirul Central din strada Armenească.

Lidia Bejenaru Botgros s-a stins din viață luni dimineața, 26 iulie. Fiul interpretei Lidia Bejenaru Botgros susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

Lidia Bejenaru este o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar dumnealui era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

A fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

Duminica Lilia

https://shok.md/

Citește și