(video) Negocierile dintre Rusia și Ucraina au început: Cele două delegații, față în față

 (video) Negocierile dintre Rusia și Ucraina au început: Cele două delegații, față în față

Negocierile dintre Rusia și Ucraina au început. Anunțul a fost făcut de presa rusă,

care a transmit live primele imagini de la masa de negocieri.

Ministrul de Externe din Belarus, Vladimir Makei, le-a spus să se simtă în siguranță.

„E de datoria noastră. Lukașenco speră că veți găsi soluția”, a spus acesta.

În mai puțin de o oră negocierile dintre Rusia și Ucraina vor începe. Delegația de la Kiev a ajuns în această dimineață la locul stabilit.

Aceștia au pornit la drum ieri, după ce s-au răzgândit în ultimul moment. Decizia a fost luată după o discuție telefonică între Zelenski și Lukașenco.

Delegația din Rusia a ajuns în Belarus ieri dimineață. Aceștia spunau că sunt în așteptarea Kievului, în timp ce Zelenski spune că negocierile trebuie să aibă loc în oricare loc, în afara de Minsk.

Sâmbătă, Peskov a declarat că ucrainenii au refuzat să negocieze, astfel operațiunile militare vor fi reluate. De partea cealaltă, Președinția de la Kiev a negat „refuzul de a negocia”. Aceștia spun că sunt deschiși să discute, dar pe propuneri reale de detensionare.

Cu o zi înainte, Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

În aceeași zi, Putin a spus că este gata să trimită o delegația la Minsk. Kievul a spus că vrea să discute însă nu la Minsk. Spre seară, subiectul a fost amânat, anunța partea rusă.