Lockdown mai puțin obișnuit. Pisicile dintr-un oraș din Germania nu au avut voie să iasă din case timp de 3 luni

 Lockdown mai puțin obișnuit. Pisicile dintr-un oraș din Germania nu au avut voie să iasă din case timp de 3 luni

Proprietarii de pisici dintr-un oraș german vor avea voie să-și lase animalele de companie afară pentru prima dată în trei luni, după ce autoritățile au ridicat un lockdown mai puțin obișnuit, scrie sSHOK.md, cu referire la digi24.

Locuitorilor din Walldorf li s-a interzis începând cu luna mai să-și scoată pisicile din casă pentru a proteja o pasăre pe cale de dispariție. Pisicile au avut voie să se aventureze afară numai dacă erau ținute în lesă de cel mult doi metri lungime.

Animalelor li se va permite din nou să se plimbe liber începând de luni, ora locală 00:01.

ciocârlan, sau galerida cristata

Dacă o pisică scăpa din casă în timp ce lockdown-ul era în vigoare, proprietarii erau nevoiți să sune la o linie telefonică specială, apoi să o caute și să o rețină pe fugară. Orice încălcare a regulilor a dus la amenzi.

Proprietarul unei pisici care a rănit sau ucis una dintre păsările protejate era nevoit să plătească până la 50.000 de euro amendă. Ciocârlan, sau galerida cristata.

Autoritățile au încercat să protejeze populația locală de ciocârlan, sau galerida cristata, specia fiind pe cale de dispariție în statul Baden-Württemberg și în Germania. Potrivit specialiștilor, mai sunt doar trei perechi din această specie în Walldorf.

Nu se știe încă dacă acest lockdown a fost benefic pentru păsări, dar autoritățile au anunțat că vor ridica restricțiile cu două săptămâni mai devreme decât se aștepta.

Puii apăruți primăvara aceasta sunt acum suficient de dezvoltați și mai puțin vulnerabili la atacuri, sunt de părere experții.

Primarul din Walldorf a spus că veștile bune ar putea fi de scurtă durată și se așteaptă ca lockdown-ul să revină și în anii următori în timpul sezonului de reproducere al păsărilor.