„Lost in Moldova” a obținut premiul pentru cel mai bun Serial Web la un concurs de filme din Italia

 „Lost in Moldova” a obținut premiul pentru cel mai bun Serial Web la un concurs de filme din Italia

Un nou premiu pentru „Lost in Moldova”. Serialul cu actori din Republica Moldova și Statele Unite, ce prezintă călătoria și relația cu noii semeni cu care se întâlnește un tânăr american, care devine voluntar al Corpului Păcii pentru a o impresiona pe fosta lui iubită, a obținut premiul pentru cel mai bun Serial Web la Venezia Shorts Italy, scrie SHOK.md.

„Lost in Moldova” are scopul de a prezenta viața autentică a satelor din R. Moldova, cu bune și rele. Echipa de filmare nu-și propune să creeze o imagine idilică despre acest pământ, ci să o transmită cât mai realistic posibil, prin ochii unui străin.

Diego va schimba viața satului în care se pomenește, iar satul va schimba viața și viziunea lui Diego. Acesta se va pomeni în tot felul de situații haioase, dar și emoționante.

„Lost in Moldova” este o colaborare între SUA și Moldova. Serialul îl are ca erou principal pe Diego, un tânăr american care ajunge în R. Moldova, unde urmează să predea limba engleză într-o școală de la sat. La sosire, Diego găsește o lume complet diferită de ceea ce și-a imaginat și este nevoit să-și depășească aroganța, ca să învețe să conviețuiască cu noua sa familie și cu restul consătenilor.

În serial apar actori moldoveni precum Dumitru Mamei și Olga Guțu-Cucu, dar și tânăra Loredana Sandu, cu toții fiind îndrumați de regizorii Vlad Bolgarin și Călin Laur. Pentru proiect au fost strânse fonduri din toată lume, suma fiind de 14.000 de dolari.