Mărturii incredibile ale fanilor lui Liverpool despre incidentele de la finala Champions League

 Mărturii incredibile ale fanilor lui Liverpool despre incidentele de la finala Champions League

Directorul executiv al FC Liverpool, Billy Hogan, a anunţat că gruparea engleză a primit 5.000 de răspunsuri pe platforma de de colectare a mărturiilor cu privire la incidentele de la Stade de France, din ziua finalei Ligii Campionilor. Hogan s-a declarat îngrozit de ce a citit, scrie SHOK.md, cu referire la ziare.com.

„Este incredibil. Marţi, până la finalui după-amiezii, în doar 24 cde ore de la lansarea formularului, s-au completat şi trimis peste 5.000 de formulare, ceea ce este stupefiant”, a precizat oficialul clubului englez.

„Evident, este o cantitate incredibilă de informaţii, astfel că cerem să aveţi puţin răbdare până când verificăm detaliile”, a adăugat el.

Billy Hogan a vorbit despre unele mărturii, menţionând că este îngrozit. „Sincer, sunt îngrozit de modul în care bărbaţi, femei şi copii au fost trataţi fără discernământ pe parcursul zilei de sâmbătă”, a afirmat Hogan.

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Lovitura de începere a meciului de pe Stade de France a fost întârziată cu 36 de minute, UEFA invocând iniţial „sosirea târzie” a fanilor la stadion.

Însă mulţi suporteri ai lui Liverpool au vorbit despre cozile lungi din orele premergătoare meciului şi despre un răspuns dur al poliţiei la numărul mare de fani care a aglomerat porţile.

Poliţia franceză a fost criticată pentru că a folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper împotriva unor fani ai lui Liverpool care aşteptau să intre pe stadionul din Paris.

Ulterior, UEFA a pus întârzierea pe seama unor „motive de securitate” şi a declarat că turnicheţii din sectoarele rezervate suporterilor echipei Liverpool au fost „blocaţi de mii de fani care au cumpărat bilete false care nu funcţionau”.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a dat vina pe suporterii britanici, declarând că mii de persoane nu aveau bilete corespunzătoare şi au forţat intrarea, iar unii au agresat stewarzii.

Citește și